- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 sierpnia 2018, 21:41
Skusilam sie wreszcie na awokado i znow sie rozczarowalam (jak z humusem). Zrobilam paste z czosnkiem, cytryna, sola i nie smakuje mi. O dziwo udalo m i sie wybrac dobre, dojrzałe :)
Prosze o przepisy od osob, ktore czesto jedza.
20 sierpnia 2018, 10:03
Nie przepadam za awokado, wykorzystuję jedynie czasami jako zamiennik dla słodyczy zblendowane awokado z bananem i kakao.
20 sierpnia 2018, 10:06
Zamiast masła jako smarowidło do kanapek pod "coś". Córka jje avocado od niemowlaka i lubi je, wolę jej dawać kanapki z avocado niż z masłem.
20 sierpnia 2018, 10:20
Na kanapki z samą solą, czasem z orzechami. Lubię też wariant na słodko np. z kakao, miodem, masłem orzechowym, herbatą matcha. Niestety od pewnego czasu zaczęło mnie uczulać (?). :(
20 sierpnia 2018, 10:54
Taki off top. Nie jem avokado, bo bardzo mnie potem brzuch boli. Wie ktos dlaczego?
Mam ten sam problem i jeszcze nie znalazłam odpowiedzi. Przestałam je jeść po ostatnim bólu flaków przy którym poród to łaskotki :(
20 sierpnia 2018, 10:57
Zamiast masła jako smarowidło do kanapek pod "coś". Córka jje avocado od niemowlaka i lubi je, wolę jej dawać kanapki z avocado niż z masłem.
Od którego miesiąca wprowadzilas dziecku?
20 sierpnia 2018, 11:21
Dodaję do sałatki albo normalnie kroję, dodaję soli i pieprzu :)
20 sierpnia 2018, 11:43
Zamiast masła jako smarowidło do kanapek pod "coś". Córka jje avocado od niemowlaka i lubi je, wolę jej dawać kanapki z avocado niż z masłem.
Robię tak samo, plastry albo rozgniecione zamiast masła. Do sałatki też czasem wrzucę.
20 sierpnia 2018, 11:54
Awokado na pewno nie każdemu zasmakuje. Ja uwielbiam i nawet samo bez niczego lubię jeść :)
Fanie smakuje w surówce razem z tartą pietruszką i jabłkiem, z dodatkiem ziaren słonecznika i orzechami włoskimi.
20 sierpnia 2018, 12:45
Awokado hass, zwłaszcza jak miękkie, jest według mnie dużo smaczniejsze od tego zwykłego.
Ja zazwyczaj robię tak, że gniotę awokado z solą, pieprzem i czosnkiem, tostuję chleb żytni i smaruję te tosty tym awokado. Na to plasterek pomidora też pycha. :)
20 sierpnia 2018, 12:49
gdzie to awokado hass mozna kupic, chyba nie widzialam go