- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 sierpnia 2018, 21:41
Skusilam sie wreszcie na awokado i znow sie rozczarowalam (jak z humusem). Zrobilam paste z czosnkiem, cytryna, sola i nie smakuje mi. O dziwo udalo m i sie wybrac dobre, dojrzałe :)
Prosze o przepisy od osob, ktore czesto jedza.
19 sierpnia 2018, 21:44
Taki off top.
Nie jem avokado, bo bardzo mnie potem brzuch boli. Wie ktos dlaczego?
19 sierpnia 2018, 21:45
Kroje w kostke i jem najczesciej z serkiem wiejskim albo kasza jaglana. Albo samo.
19 sierpnia 2018, 21:46
Ja lubię tyko Haass-czarne- samo, bo wszelkie dodatki i robienie past zabija jego pyszny orzechowy, delikatny aromat. więc jem wyłącznie samo na grubo na kanapkę. ew.z cieniutkim plasterkiem szynki. Natomiast zielonych klasycznych raczej nie kupuję- nie mają dla mnie tego smaku- trzeba by je właśnie doprawiać w pastach, można dodawać do jajecznicy,sałatek,faszerować-ale to już tylko żródło cennych tłuszczy a nie smaku :) przynajmniej dla mnie.
19 sierpnia 2018, 21:47
samo jest wg mnie najgorsze, takie mdle
Z serkiem moge sprobowac
19 sierpnia 2018, 21:47
Ja lubię tyko Haass-czarne- samo, bo wszelkie dodatki i robienie past zabija jego pyszny orzechowy, delikatny aromat. więc jem wyłącznie samo na grubo na kanapkę. ew.z cieniutkim plasterkiem szynki. Natomiast zielonych klasycznych raczej nie kupuję- nie mają dla mnie tego smaku- trzeba by je właśnie doprawiać w pastach, można dodawać do jajecznicy,sałatek,faszerować-ale to już tylko żródło cennych tłuszczy a nie smaku :) przynajmniej dla mnie.
W którym sklepie mozna je dostac?
19 sierpnia 2018, 21:53
Do smaku awokado trzeba się przyzwyczaić, podobnie jak do oliwek. Samo jest dosyć mdłe, za to dobrze komponuje się z białym serem. Pasta zrobiona z kostki twarogu i średniej wielkości awokado dobrze smakuje gdy do niej dodać rzodkiewkę albo na kanapkę położyć pomidora. Pastę można posolić do smaku, chociaż niekoniecznie.
19 sierpnia 2018, 21:59
zblendowane z kakao
Z serkiem wiejskim i chilli w płatkach
Na kanapce z sadzonym jajkiem, wędzona makrela i ostra papryka
W postaci guacamole
Zamiast masła na kanapkę
Zapieczone z jajkiem
Z solą himalajska
Zblendowane w smoothie z owocami jagodowym, cytryna i mlekiem migdałowym
19 sierpnia 2018, 22:03
ja jem z jajkiem na twardo , ale tez paste robie i dodaje oliwy i troche orzechow zmielonych , nie dodaje czosnku i cebuli to to psuje smak :-) uwielbiam awokado
19 sierpnia 2018, 22:10
kroje w kostke do sałatki albo robie guacamole