Temat: Czym smarować kanapki?

Witam! 

Wiem, może to ciut dziwne pytanie, ale gnębi mnie od kilku dni. 
1) Masłem smarować nie powinno się, bo zawiera wiele tłuszczu (cholesterol i te sprawy)
2) Margaryną smarować nie powinno się, bo tłusta. 
3) Serkiem topionym też nie, bo jest tłusty.

Czym więc je smarować? Same nie są smaczne. Macie jakieś propozycje?


co z tego, że masło jest tłuste? margaryna jest okropna w smaku, sama chemia generalnie, więc tu jak chcesz, a ser? to samo co masło. Kobieto, tłuszcz jest potrzebny do funkcjonowania, nie możesz go całkowicie wyeliminować..
niczym

nie przesadzaj wszystko z umiarem
same są smaczne musisz się przyzwyczaic. I możesz jeśc kanapki z twarożkiem wtedy nie trzeba dodatków typu : masło, margaryna

Są przecież chude serki do smarowania.
Np. serki homo, posypiesz trochę solą i pieprzem, papryką w proszku i już masz super serek paprykowy :)

Ja smaruje maslem. Zawiera duzo witaminy A i D i jest dobre na oczy:) Jesli ma byc dietetycznie, to mozna smarowac serkiem fromage, takim puszystym twarogowym, ale mysle, ze nie warto rezygnowac z masla - zwlaszcza, jak sie smaruje z umiarem.
ja smaruje pastą kawiorową, łososiową albo serkiem Świeży figura firmy Turek

Problem w tym, że ja UWIELBIAM mieć grube kanapki z dużą ilością masła/serka. Więc to jest (jak kiedyś przeliczyłam) około 60 kcal na jedną kanapkę.

Z trojga złego - co najlepsze? 

niczym. są bardzo smaczne, o ile nie jest to chleb+ser i tyle. jeżeli zrobisz sobie kanapkę z szynką, sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką to żadne smarowidło nie będzie potrzebne. ale jak już to ja stawiam na masło - bardziej mi smakuje.
Moze majonez light hellmansa, jakis tam poslizg robi a zawsze mniej kcal, pozdrawiam
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.