27 marca 2011, 13:54
Czy lepiej zjeść tyle samo kalorii w:
jogurcie czy owocach
budyniu bez cukru czy chlebie pełnoziarnistym
fasolce czy kurczaku/rybie
ziemniakach czy ryżu/makaronu
Tak sie zastanawiam, bo postanowiłam jeść jeden posiłek ze skrobią dziennie... Tak modyfikacja SB ;). Ale pozwalam sobie na ziemniaki w dni "robocze"... No i jem duzo jogurtów smakowych i nie wiem czy to take dobre... :/...
27 marca 2011, 16:20
Dlaczego niby fasola out?!
- Dołączył: 2010-08-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 901
27 marca 2011, 19:22
Nie słuchaj go, fasola nie out :P
- Dołączył: 2010-10-28
- Miasto: Mexico
- Liczba postów: 508
28 marca 2011, 02:05
wydają mi się bez sensu takie wybory, po prostu w ogólnym rozrachunku ma Ci wyjść dana porcja białka, węglów itp. wg piramidy żywienia i wypadałoby się zmieścić w bilansie kalorycznym,
polecałabym kierowanie się zasadą jeden gram białka na jeden kilogram masy ciała,
jedz różnorodnie! wybieraj produkty pożywne i zdrowe,
co do jogurtu to bierz naturalny i koniecznie patrz na etykietę, to bd wiedziała ile gr zjadłaś np. białka, a jogurty mają zazwyczaj więcej węgli niż białka
chaotycznie ze względu na porę pisania :)