Temat: CHLEB CZY WASA?

Dziewczyny tak się zastanawiam.. lepiej na śniadanie jeść chlebek ciemny, zdrowy czy jednak dietetyczne i cienkie kanapeczki WASY... ?
Gdzieś czytałam, że te chlebki są przetworzone itp... co o tym sądzicie?
Pasek wagi
oba sa dobrem jeżeli chodzi o smak i kaloryczność, ale ja bym wybrała ciemne pieczywo :) Jest bardziej sycące,a te chlebki Wasa to są lekkie i  małe :) Oczywiście możesz czasami jeść chlebek a czasami Wasę,ale jednak pieczywo ciemne górą :)
Pieczywo ciemne lepsze te wasa podobno to sama chemia.
nie wiem jak to jest kalorycznie ale czytałam swego czasu o tym sporo - i wasa ponoć wcale nie ma mniej kalorii niż dobry razowiec, nie ma po prostu wody, a jest to jak dziewczyny piszą - produkt przetworzony i sztuczny... chlebek chrupki dobry jest dla dziewczyn bardzo szczupłych, takich po których widać każdy większy posiłek - tzn. brzuszek wydyma, moja kumpela z wagą 45 ale niskim wzrostem tak ma i unika zbędnej wody w pieczywie... ja poza dietą, kiedy nie jem produktów mącznych jem tylko razowce - przecież są 100 razy smaczniejsze niż te styropiany!
zdecydowanie chleb żytni razowy lub orkiszowy
jak lubisz pieczywo chrupkie to zjadaj 2-3 takie deseczki np. do sałatki a podwieczorek albo z owocami
ja czasem dojadam takie 2 deseczki do sałatki tuńczykowej, kurczakowej....
Ja jadłam kiedyś chrupkie,ale zrezygnowałam z dwóch powodów:

1)Dziewczyny na Vitalii oświeciły mnie,że to szajs ; /
2)Jedząc chrupkie potrafiłam zjeść z 5 kromek i byłam głodna,a razowca zjem 2 kromki,czasami(jak mam większy apetyt) 3 i spokojnie mi starcza :)
zdecydowanie ciemne zdrowe pieczywo :))
ja czasem chrupne taką deskę, zazwyczaj by zaspokoić chipsowy głód :)))
Pasek wagi
ja tych was nawet bym chlebem nie nazwała..
jedz normalne pieczywo mhm!

A ja wcinam tylko wasę i mi z tym dobrze :D zjem 3 kromki z dodatkami typu chudy twaróg, wędlina, pomidor i starcza mi spokojnie.
ja na śniadanie proponuje płatki a chleb do godz 10 (akurat II śniadanie )

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.