- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
23 marca 2011, 15:52
23 marca 2011, 16:59
23 marca 2011, 17:31
23 marca 2011, 18:00
Potrzebne:
1,5 szklanki ryżu
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 por (razem z zielona częścią)
4 pomidory obrane ze skórki
puszka koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki wywaru z jarzyn
1 łyżeczka papryki w proszku
sól
pieprz
ser żółty do posypania
Przygotowanie:
1. Ugotować ryż.
2. W dużym garnku podsmażyć najpierw cebulę, przeciśnięty czosnek i talarki pora. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i koncentrat.
3. Wlać wywar z jarzyn i dodać ryż, doprawić. Dusić pod przykryciem ok 10min.
4. Podawać w miseczkach posypane startym serem.
Potrzebne:
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
30 dag mielonego mięsa (wieprzowe bądź woł-wieprz)
500 ml passaty pomidorowej
250 ml czerwonego wytrawnego wina
1 czerwona papryka
1 cebula
chili (suszone, w proszku bądź olej)
pół kostki startej gorzkiej czekolady
Przygotwanie:
1. Na patelni podsmazyć mięso mielone (albo tez od razu w garnku)
2. W dużym garnku poddusić w malutkiej ilości wody pokrojoną cebulę i papryke. Następnie dodać mięso mielone, zalać winem i dusić przez około 10min.
3. Dodać passatę pomidorową, chili, fasolkę i kukurydzę. Podusić jeszcze około 10min.
Potrzebne:
2 czerwone papryki
2 pomidory
1 szklanka wywaru z jarzyn
1 cebula
0,5kg miesa mielonego
czosnek
przyprawy
Przygotowanie:
1. Na patelni podsmazyc cebulke z czosnkiem.
2. Dodac posiekana papryke i pomidory, chwile podsmazyc a pozniej zalac wywarem z jarzyn. Dusic ok.10min.
3. Mieso mielone doprawic, uformowac kulki i dusic razem z sosem ok. 15min.Edytowany przez KotkaPsotka 23 marca 2011, 18:10
23 marca 2011, 19:09