Temat: Co jecie na drugie śniadanie i podwieczorek?

Pytanie jak wyżej.

Pasek wagi

  • Zdrowe słodycze (kulki z bakalii, ciastka owsiane domowe, pieczona owsianka)
  • Jogurt + owoce
  • Banan z masłem orzechowym
  • Owoc + kilka orzechów (rozne owoce, różne orzechy)
  • Nasiona chia namoczone w soku/mleczku kokosowym + owoce
  • Wafle ryżowe + krem laskowy (domowy)
  • Mała kanapka z jakąś pasta (np guacamole)
  • Smoothie
  • Humus + warzywa
  • Mus czekoladowy na bazie awokado z owocami
  • Pudding czekoladowy z kaszy jaglanej
  • Czasem jakiś kupny raw baton
  • Kasztany 

przez ostatni tydzień surówkę z kiszonej kapusty. Polecam 

zależy od dnia. Ale zwykle kanapka, owoc, płatki owsiane z jogurtem. Marchewka (ale nie robi mojej cerze lepiej ;)).  Czasem coś "złego".

Pasek wagi

owoce. Ale ja moglabym jesc owoce non stop

Pasek wagi

Drugie śniadanie? Kurczaka ;)

Nic. Jem 3 posiłki dziennie - śniadanie, obiad, kolacja.

Pasek wagi

Jeśli danego dnia idę do pracy to

- kanapka

- jablko/banan i mieszanka studencka

- jogurt z płatkami i mieszanka studencką

Jeśli mam wolne to albo nie jem wcale (bo w weekend wstaję średnio 2h później niż w tyg) albo sam owoc np kilka mandarynek, banana

Pasek wagi

roogirl napisał(a):

Nic. Jem 3 posiłki dziennie - śniadanie, obiad, kolacja.

Na serio nie podjadasz nic co można by uznać na choćby małe drugie śniadanie? A długie masz przerwy między posiłkami? Pytam z ciekawości, bo ja nieważne ile bym się nie nafutrowała o 7 to bym np do 14  nie wytrzymała

Pasek wagi

najbardziej lubię sałatki, najczęściej robię sobie i jem w pracy na drugie śniadanie jedną z tych:

sałata/rukola/szpinak + koniecznie pokrojona i ugotowana pierś kurczaka obtoczona w ziołach/jajko na twardo/ser mozzarella albo feta + świeże warzywa i strączki (to, co mam w kuchni i w miarę pasuje do sałatki, czyli np. troche puszkowanego groszku/fasolki/soczewicy/kukurydzy/cieciorki i papryka, pomidor, ogórek) + dressing (trochę oleju, soku z cytryny albo octu + sól i pieprz, zioła jeśli mam chęć). 

makaron penne, rukola, suszone pomidory, ser mozzarella, opcjonalnie łuskany słonecznik albo trochę ziaren gorczycy, i to polane odrobiną oleju od pomidorów (kupuję takie w zalewie), czasami dodaję do tego pierś kurczaka

makaron penne, sałata/rukola, gotowany burak pokrojony w kostkę i feta pokrojona w kostkę, do tego trochę oleju.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.