- Dołączył: 2010-12-08
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3810
20 marca 2011, 18:25
Jak w temacie.
Ja tak:
-smalec (do smażenia wszystkiego - od jajek po mięso)
-masło
-oliwa z oliwek.
A Wy ?
20 marca 2011, 18:27
Ja uzywam oliwy z oliwek, jem łososia i duzo orzechów. a i mleko 2%
20 marca 2011, 18:29
mi panie dermatolog na moja sucha cere zalecila olej lniany ;p
20 marca 2011, 18:29
smalcu nie, aczkolwiek lubię na kanapce :P (zabójcze połączenie haha)
nie używam masła, chociaż lubię, ale ma dużo kalorii a poza tym jednak wolę margarynę, używam Delmy do kanapek i po prostu bardziej mi smakuje.
oliwy z oliwek też - do obiadu, polewając np. warzywa.
a smażę bez niczego, na teflonie.
20 marca 2011, 18:32
używam mieszanki olejów roślinnych OLISANA, polecam ; )
![]()
- Dołączył: 2011-01-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 857
20 marca 2011, 18:37
ja używam jedynie oliwy z oliwek
- Dołączył: 2010-12-08
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3810
20 marca 2011, 18:48
Ale mam nadzieję, że przynajmniej dostarczysz ich w pokarmie jedząc np. orzechy czy ryby tłuste, bo dieta beztłuszczowa to samobójstwo.
- Dołączył: 2009-11-08
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 3218
20 marca 2011, 19:07
Tylko oliwa z oliwek, zazwyczaj do sałatek.
20 marca 2011, 19:08
smażę na oleju z ryżu,
do sałatek dodaję oliwy z oliwek, oleju z orzechów włoskich, arachidowego lub lnianego
kanapek nie smaruję już od dawien dawna, nie wiem czemu.. jakoś mnie odrzuca masło i inne tego typu sprawy ;p
jeśli chodzi o orzechy to głównie laskowe <3
a mleko piję zazwyczaj 1,5 %, zdarza się 2% i 3,2%, bo nie umiem przyzwyczaić rodzinki do kupowania chudszego ;p