- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
19 marca 2011, 23:36
Witam. Mam pytanie. Da się usmażyć ziemniaki na patelni BEZ tłuszczu? W ogóle będą warte straconych 10 minut na przygotowanie? A jeżeli są smaczne, to jak należy je zrobić? Najpierw podgotować? Jak długo?
- Dołączył: 2009-05-11
- Miasto: Olsztyn
- Liczba postów: 6055
19 marca 2011, 23:38
hmm nie próbowałam... Robiłam frytki w piekarniku bez tłuszczu i były smaczne ;)
- Dołączył: 2010-01-30
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 22630
19 marca 2011, 23:40
ugotuj, przypraw i do piekarnika.
- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
19 marca 2011, 23:41
chodziło mi o 10 minutowe obieranie ziemniaków : p
19 marca 2011, 23:41
Surowe też możesz wrzucić do piekarnika do tego przyprawy i po 40 minutach gotowe:) Wypróbowałam :)
- Dołączył: 2009-05-31
- Miasto: Happiness
- Liczba postów: 3525
19 marca 2011, 23:50
Ja smażyłam już ugotowane ziemniaki (np. resztka z obiadu).
Fajnie się przypiekają i z ketchupem smakują według mnie podobnie jak frytki :P
- Dołączył: 2010-01-30
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 22630
19 marca 2011, 23:57
> Surowe też możesz wrzucić do piekarnika do tego
> przyprawy i po 40 minutach gotowe:) Wypróbowałam
> :)
duzo dluzej sie pieka i sa o wiele bardziej wyschniete a ugotowane jak sie pokroi w cwiartki w srodku sa gorace i mieciutkie a z wierzchu chrupiace mniam
- Dołączył: 2010-01-30
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 22630
19 marca 2011, 23:58
> chodziło mi o 10 minutowe obieranie ziemniaków : p
hahahah xD spoczko lol :-)
- Dołączył: 2010-05-12
- Miasto: Między Niebem A Ziemią
- Liczba postów: 4746
20 marca 2011, 00:02
dziewczyny a jakich przypraw uzywacie do tych frytek/ziemniakow jak pieczecie w piekarniku??i powiedzcie mi czy dajecie je na blache czy na papier do pieczenia i czy dodajecie oleju??
Edytowany przez ..justine.. 20 marca 2011, 00:02