Temat: smażone ziemniaki

Witam. Mam pytanie. Da się usmażyć ziemniaki na patelni BEZ tłuszczu? W ogóle będą warte straconych 10 minut na przygotowanie? A jeżeli są smaczne, to jak należy je zrobić? Najpierw podgotować? Jak długo?
hmm nie próbowałam... Robiłam frytki w piekarniku bez tłuszczu i były smaczne ;)
Pasek wagi

10 min?zapomnij

 

 

wrzuc je do piekarnika

Pasek wagi
ugotuj, przypraw i do piekarnika.
Pasek wagi
chodziło mi o 10 minutowe obieranie ziemniaków : p
Surowe też możesz wrzucić do piekarnika do tego przyprawy i po 40 minutach gotowe:) Wypróbowałam :)
Ja smażyłam już ugotowane ziemniaki (np. resztka z obiadu).
Fajnie się przypiekają i z ketchupem smakują według mnie podobnie jak frytki :P

> Surowe też możesz wrzucić do piekarnika do tego
> przyprawy i po 40 minutach gotowe:) Wypróbowałam
> :)

 

duzo dluzej sie pieka i sa o wiele bardziej wyschniete a ugotowane jak sie pokroi w cwiartki w srodku sa gorace i mieciutkie a z wierzchu chrupiace mniam

 

 

Pasek wagi

> chodziło mi o 10 minutowe obieranie ziemniaków : p

 

hahahah xD spoczko lol :-)

Pasek wagi
dziewczyny a jakich przypraw uzywacie do tych frytek/ziemniakow jak pieczecie w piekarniku??i powiedzcie mi czy dajecie je na blache czy na papier do pieczenia i czy dodajecie oleju??

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.