Temat: Ubijanie śmietany 18%

Próbowałyście kiedyś ubić 18% śmietanę? Da się? Robi się to jakoś inaczej niż standardową 30/36%?

Pasek wagi

ZuzaG. napisał(a):

Ja robię tartę na zimno z kremem z dwóch puszek tego mleka. Podgrzewam leciutko tę stałą część  i dodaję 2 tabliczki gorzkiej czekolady. Czeko ma się w mleku rozpuścić ale nie wolno tego zagotować. Potem  wylewam na spód na przykład z płatków owsianych i masła orzechowego albo pasty kokosowej. I do lodówki na noc. Mało węgli, dużo tłuszczu czyli to co tygryski lubią najbardziej :)

Ooo fajna rzecz! Na jakiej wielkości tartę starcza tego kremu?

Pasek wagi

standardowa, nie wiem chyba 26 cm średnicy

Dzięki :)

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.