- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 czerwca 2017, 13:54
Dziewczyny, w sobotę wyjeżdzam z rodzina i ze znajomymi na tydzien nad jezioro, to bedzie taki biwak - spanie w namiotach w lesie, z dala od cywilizacji, jednym slowem "dzicz" jak to mowi moj m:) I wlasnie dzis robie na ten wyjazd leczo do sloikow (kazdy ma przygotowac cos do zjedzenia, by mozna bylo szybko odgrzac). Leczo wyszlo ok, ale podczas pasteryzacji (gotowalam sloiki 1 godzine) pojawil sie problem. Okazalo sie, ze dwa sloiki w ogole nie zalapaly, zakretke odkrecilam doslownie w sekunde. Teraz zastanawiam sie, czy moge leczo z tych dwoch slikow przelozyc do nowych (z nowymi zakretkami) i jeszcze raz zagotowac? czy jednak to leczo nadaje sie juz tylko do zjedzenia na teraz? leczo jest z kielbasa i miesem z piersi kurczaka, bez cebuli. Nie chcialabym bysmy sie pozniej struli tym leczem. Co myslicie?
Edytowany przez 28 czerwca 2017, 13:55
28 czerwca 2017, 14:18
Możesz przełożyć do nowych. I zagotować.