Temat: Pieczone ziemniaki

Cześć Kobietki.

 

Doradźcie mi proszę w sprawie pieczenia ziemniaków w piekarniku.

 

Chodzi mi konkretnie o to, czy mam je przyprawić i surowe włożyć do piekarnika, czy lepiej będzie przed upieczeniem - ugotować ???

Pasek wagi
też chętnię się dowiem i może jakieś przepiusy na smaczne kombinacje :)

o kurcze nie odpowiednie miejsce ale zobaczcie to :) aż mi się go szkoda zrobiło :)

http://www.youtube.com/watch?v=gGc9Ace466M&feature=related

Ugotować albo chociaż podgotować, ale musisz uważać, żeby się nie rozsypały. Potem przyprawiasz i pieczesz.
my tam zawsze gotowaliśmy przed i były spoko
surowe będą się dużo dłużej piekły i wg mnie są bardziej suche.
ja delikatnie podgotowuje ziemniaki, przyprawiam i na jakiś czas wstawiam do piekarnika. wtedy wychodzą smaczniejsze:)
Pasek wagi

Super :) dzieki bardzo. Zawsze chodzilo mi to po glowie xD

 

Tak jak Madzia mówi, może macie jakies sprawdzone sposoby przyzadzenia??? :) chodzi mi o przyprawy.

Pasek wagi
Ja kroje surowe ziemniaki w ćwiartki przyprawiam specjalna przyprawą do ziemniaków dodaje troche oliwy z oliwek ipieke w piekarniku na pergaminie są pyszne i w miare mało kaloryczne
Magda hahaha widzialam to ;p myslalam , ze spadne z krzesła.... ale sobie koles siary narobil..... ;-)
Pasek wagi

http://przystole.blox.pl/2008/10/Pieczone-ziemniaki.html

 

Oooooooo xD chyba mam idealny przepis ;D

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.