Temat: Menu. ;)

Hej, dziewczyny ;)) Mam takie małe pytanko - co sadzicie o takim menu ? bo zamierzam wprowadzic nieco zmian, ale prosze o raczej nie komentowanie mojej owsianki, bo zdaje sobie sprawe z tego, ze jest bardzo duza i kaloryczna, i niestety, pozostane jej wierna :D :

śniadanie - owsianka (2 szkl. płatków owsianych, 80g rodzynek, 20g wiórków koksowych, jogobella light)
drugie śniadanie (szkola) - kanapka (2 kromki razowca zlozone) z masłem i serem żółtym/ serem bialym do smarowania
obiad - 250g mozzarelli light z keczupem/ makaron orkiszowy zapiekany pod serem zoltym/ ryba w panierce z otrebow smazona na lyzce oliwy, ziemniaki i buraki/ zupa jarzynowa/zupa pomidorowa z ryzem naturalnym + jabłko
kolacja - 2 jajka gotowane, keczup, duza szklanka mleka 2%.

Mysle ze menu ok , ale Ja bym wziela mleko 1.5% albo 0.5% zamiast 2
po poludniu nie powinno sie jesc owocow i produktow o wysokim ig (ziemniaki, buraki, ketchup), ale poza tym to raczej ok, biorac pod uwage ze jestes juz na stabilizacji?
tak, juz po, ale chcialam wprowadzic male zmiany ;d 
waleczna18stka, a co to za roznica, czy 1,5% czy 2? przeciez to chyba 6 kalorii mniej w 100ml tylko :DD
2 szklanki platkow owsianych?o kurcze to bardzo duzo, ja jak jem owsianke to tak z pare lyzek daje platkow i do tego tam inne skladniki
wiem, ze bardzo duzo, ale ja na sniadanie tyle potrzebuje ;d
Szczerze... to jak chcesz wypić mleko to kup 3,2 no albo 2 ale co to jest 0,5?? Przecież to nie jest mleko, ono jest tyle razy przetwarzane, że ma jedynie smak żadnych wartości odżywczych. Tak przynajmniej mówił mi lekarz... więc ja się tego trzymam
Z warzyw i owocow  widzę tylko jabłko i buraki. Dorzuć witaminki do każdego posiłku.
kacharzynka, wiem o tym, dlatego pije 2%, a to kolezanka wyzej mi zaproponowala 0,5%, ale ja bede sie trzymac 2 ;)
ja tez stosuje mleko 2%, nie popadajmy w paranoje, że trzeba wszystko 0 albo 0.5 % tłuszczu ;P

menu ok, ale aż 2 szklanki platkow mnie przerazaja. to ile Ty kasy na te sniadania wydajesz? xD
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.