Temat: Pytanie do wszystkich

Mam pytanie do wszystkich forumowiczów? Czym smarujecie chleb, bułki? Jestem bardzo ciekawa ponieważ ja odkąd pamiętam kupowałam zwykłą margarynę do pieczywa (Delma,Smakowita itp). Powiem szczerze, że nawet mi smakowała a prawdziwe masło kupowałam tylko córce (1,5 roku). Jakiś czas temu zarejestrowałam się na bardzo ciekawej stronie na której mam możliwość testowania różnych produktów i takim sposobem udało mi się dostać do kampanii Finuu. Z początku byłam sceptyczne nastawiona bo dla mnie masło to masło, ale juz po pierwszym spróbowaniu przekonałam się, że kanapki smakują całkiem inaczej z Finuu:) Moi znajomi i rodzina tez to potwierdzają bo dałam im oczywiście spróbować. Oprócz tego, że dobrze smakuje to jest z samych naturalnych składników. I tutaj moje pytanie. Czego wy używacie? Czy lepiej jest zapłacić troszkę więcej i mieć dobre smarowidło czy nie ma to dla Was większego znaczenia czym smarujecie?

Dodam zdjęcie byście wiedzieli o jakim maśle mówię... a może próbowaliście go?

Pasek wagi

Ja smaruję serkiem Almette albo jakimś podobnym. Czasem w ogóle.

to nie wiem czemu ja slyszałam, że tłuszcze zwierzęce są fuj i powinno się tylko roślinne, bo zdrowsze i przy cholesterolu np tylko te roślinne się poleca... rozbieżne info.

my kupujemy teraz margarynę z oliwą z oliwek i masło osełka, ale ono to raczej do jajecznicy i pasty jajecznej i tyle.

generalnie rzadko smaruję pieczywo, głównie pod szynkę np, serki kanapkowe czy ser biały z jogurtem itd same w sobie zastępują smarowidła;)

Ja smaruję pieczywo margaryną Śniadaniową, jest dla mnie bardzo smaczna. Od czasu do czasu kupuję sobie dla odmiany masło osełkowe. Nie wyobrażam sobie natomiast jeść pieczywa na sucho, fuj

nie czytałam wątku, więc tylko odpowiem na pytanie... smaruję Naturimą i co jakiś czas zwykłym masłem

Pasek wagi

roogirl napisał(a):

Wisterya napisał(a):

Na ceny nie zwracam uwagi, nie mam zielonego pojęcia ile kosztuje masło, cena nie jest dla mnie wyznacznikiem.
Ok. 5zł najtańsze masło 82%.

Ok 4zl w SPOLEM, z mlekovity bodajze  , 82% tluszczu, dobre

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.