Temat: Pytanie do wszystkich

Mam pytanie do wszystkich forumowiczów? Czym smarujecie chleb, bułki? Jestem bardzo ciekawa ponieważ ja odkąd pamiętam kupowałam zwykłą margarynę do pieczywa (Delma,Smakowita itp). Powiem szczerze, że nawet mi smakowała a prawdziwe masło kupowałam tylko córce (1,5 roku). Jakiś czas temu zarejestrowałam się na bardzo ciekawej stronie na której mam możliwość testowania różnych produktów i takim sposobem udało mi się dostać do kampanii Finuu. Z początku byłam sceptyczne nastawiona bo dla mnie masło to masło, ale juz po pierwszym spróbowaniu przekonałam się, że kanapki smakują całkiem inaczej z Finuu:) Moi znajomi i rodzina tez to potwierdzają bo dałam im oczywiście spróbować. Oprócz tego, że dobrze smakuje to jest z samych naturalnych składników. I tutaj moje pytanie. Czego wy używacie? Czy lepiej jest zapłacić troszkę więcej i mieć dobre smarowidło czy nie ma to dla Was większego znaczenia czym smarujecie?

Dodam zdjęcie byście wiedzieli o jakim maśle mówię... a może próbowaliście go?

Pasek wagi

To twoje "masło" to jakiś syf... ma utwardzone oleje. Przecież od tego zatykają się żyły i robi miażdżyca.

Pasek wagi

a ja wam jeszcze powiem, że za dzieciaka jadłam tylko margarynę i teraz mi masło nie smakuje wcale. uważam, że jest okropne (chyba, że to solone) i używam dobrego masła tylko "na rozum".Gdyby margaryna była zdrowa, to bez wahania bym do niej wróciła. moim dzieciom robię kanapki na zmianę, żeby w końcu smarować tylko masłem. 

Pasek wagi

tylko margaryny używam. Nienawidzę masła, dla mnie śmierdzi okropnie, może dlatego że ja mleka też nie znoszę, mam odruch wymioty. 

To nie jest masło....

hummus, domowe vegan pesto, czasem koncentrat pomidorowy

Pasek wagi

marfaryny do smarowania to syyyyyfffff. Nigdy tego nie kupuje. Mieszkam w Irlandii, kupuje tu irlandzkie maslo

Pasek wagi

jak jem kanapki z jakimś hummusem, dżemem czy wszelkimi serkami, to nie używam już masła wcale. 

Pasek wagi
w USA tluszcze trans juz dawno zostaly zakazane. margaryna to nic innego jak tluszcze tans. zwykle maslo jest 10000 razy lepsze od margaryny. i poki co nie jem chleba :P ale uzywam oliwy do salatek, oleju kokosowego i masla klarowanego do kawy, majonezu do jajek.
Pasek wagi

Tylko awokado i masło (masło z definicji ma co najmniej 82% tłuszczu), najlepiej osełkowe. Żadne syfy masłopodobne, pełne tłuszczy trans syfy pokroju Finuu czy innych margaryn. A dzieciom bym tego tym bardziej nie dała. Na ceny nie zwracam uwagi, nie mam zielonego pojęcia ile kosztuje masło, cena nie jest dla mnie wyznacznikiem. Po prostu syfu nie jadam :) 

Tylko masło z 82% śmietanki, nie lubię margaryn. mąż czasem kupuje jakiś mix bo nie cierpi tego, że masło po wyjęciu z lodówki jest twarde 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.