Temat: Pieczywo chrupkie

Wiem ze było juz dużo tematów na ten temat ale chce się spytać. czy jesteście za tym wynalazkiem czy raczej przeciw ?. Noby mało kaloryczne ale słyszałam ze to straszny syf i po tym nadal jest się głodnym . Czyżby mit do obalenia :) ?

ja zajadam chrupkim pieczywem głód psychologiczny.

kiedy wiem np że nie skończy się na jednej kanapce z czymś tam, wtedy robię sobie z chrupkiego, żeby zjeść ilość która zadowoli mój mózg (z 5 takich kanapek) ale też żeby nie przeciążyć żołądka - jedna kromka cghrupkiego ma 20 kcal, więt takie moje 5 kanapek ma max 200kcal, a z pieczywa razowego by miało ze 400

jem też chrupkie jak mam chęć na coś. wiecie, np wieczorem coś pochrupać. to chrupię 2-3 chlebki i mam z głowy a i kalorie oszczędzone.

Lepsze to niż chipsy

nigdy nie lubiłam takich przetworzonych syfów.
 Najlepszy jest chlebek orkiszowy,mniam! 
kiedys to jadlam jakos mi wchodzilo a teraz jak tylko poczuje ten zapach to nie dobrze mi wrrr odrazu mnie cofa heh :) nie wiem czy to ma jakies wartosci odzywcze hehe
Pasek wagi
uwielbiam wasa 3 zboża, 2 chlebki do serka wiejskiego wieczorem
Ja wolę zjeść normalny chleb, tym się tak nie najem, poza tym smakuje trochę jak tekturka.. No i mając tak długi okres ważności na pewno sporo tam chemii.
ja tam często wcinam 2 do drugiego śniadania, albo dopycham się tym przy  jogurtach :))
i mnie smakuje :)
Pasek wagi
ja jem wafle ryzowe jest go wiele rodzajow , robie z niego normalne kanapki z wedlina pomidorem. idzie sie przyzwyczaic no i przede wszystkim nie jest tak ciezko strawny jak chleb.
jak dla mnie taki chleb jest genialny, bo zazwyczaj jem inne rzeczy tylko nie pieczywo, a jak zjem jedną czy dwie kanapki na 2-3 dni to nie musze się martwić, że chleb czy bułka sprzed tygodnia jest czerstwa, poza tym o wiele mniej kalorii niż jakbym miała jeść zwykły chleb, gdyż jest lżejszy

;)
Pasek wagi
Dla mnie to badziew. Raz ze mogłam zjeść całe opakowanie i nadal byłam głodna, a dwa nijak miało się to do normalnego chleba. Ani posmarować normalnie, anie rzucić pomidora bo zaraz sie to rozciapało.
I normalny chleb nie jest az tak twardy, bo chrupkiego nawet nie idzie wziaść do szkoły by zjesc na posiłek.
Wole juz kupić normalny, wyjdzie mi taniej i przy okazji zje reszta domowników.
 
a ja jem wafle ryżowe firmy Good Food o wiele bardziej mi smakuję ale jem góra 2 razy w tygodniu.
Co do pieczywa chrupkiego kiedyś na początku diety jadłam go zamiast chleba  a teraz odrzuca mnie od niego. Wolę zastąpić go bułką grahamką  lub ciemnym pieczywem.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.