Temat: pierś na parze

kiedy gotujecie pierś na parze zawijacie ją w folię? czy w jaki sposób ją przygotowujecie?
> andres - gdzie to kupiłaś?

Kupując garnki firmy Silit wzięłam sobie również taki koszyczek. Niestety tani nie jest - koszt ok. 100 pln
Ja robię tak:
Pierś kroję w bardzo drobną lub dość dużą kostkę, doprawiam ulubionymi mieszankami-np.shoarma lub gyros,bazylia,itp., potem (jak mam czas) kładę do lodówki,żeby się "przegryzło",a jak nie to od razu kładę na parę. Mam garnek z taką specjalną "wkładką" z dziurkami :) Kurczaka kładę w tą wkładkę,przykrywam i gotuję 5-7 min. Nigdy nie używam folii,po co? 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.