- Dołączył: 2010-12-03
- Miasto: Wałbrzych
- Liczba postów: 1148
16 lutego 2011, 21:03
kiedy gotujecie pierś na parze zawijacie ją w folię? czy w jaki sposób ją przygotowujecie?
- Dołączył: 2006-11-20
- Miasto: Nyc
- Liczba postów: 921
17 lutego 2011, 12:36
> andres - gdzie to kupiłaś?
Kupując garnki firmy Silit wzięłam sobie również taki koszyczek. Niestety tani nie jest - koszt ok. 100 pln
- Dołączył: 2010-10-30
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2868
17 lutego 2011, 12:40
Ja robię tak:Pierś kroję w bardzo drobną lub dość dużą kostkę, doprawiam ulubionymi mieszankami-np.shoarma lub gyros,bazylia,itp., potem (jak mam czas) kładę do lodówki,żeby się "przegryzło",a jak nie to od razu kładę na parę. Mam garnek z taką specjalną "wkładką" z dziurkami :) Kurczaka kładę w tą wkładkę,przykrywam i gotuję 5-7 min. Nigdy nie używam folii,po co?