Temat: Co można użyć zamiast pieczarek?

Cześć. Dzisiaj na obiad zrobiłam sobie mielone mięso z indyka, podsmażoną cebulą, czosnkiem, papryczką chilli i właśnie z pieczarkami - ostre danie. Tak nawiasem mówiąc, to polecam danie, bo jest pyszne :)
Nigdy nie byłam przekonana do pieczarek - nie lubiłam ich na pizzy, na niczym i w niczym, tylko w zupie. Jednak nie chodzi o ich smak, bo właściwie nie są złe. Może wyda się to dziwne, ale mam pewne obrzydzenie, nie wiem z czego się wzięło, ale pieczarki są miękkie, trochę śliskie, no nie umiem tego opisać i to mnie zawsze okropnie obrzydzało, kiedy je jadłam. 'Moje' danie bardzo mi smakowało, mięso wymieszane z pieczarkami, ale kiedy się złożyło, że akurat ugryzłam samą pieczarkę, to czułam się, jakbym ugryzła coś obślizgłego i to nie było spowodowane smakiem, bo były całkiem smaczne. Możecie mi polecić coś zamiast pieczarek (i innych grzybów oczywiście)? Byłabym bardzo wdzięczna.
Czerwona fasola by pasowała, może .... gotowany brokuł, hmmm? :) albo ryż/razowy makaron, kukurydza
Rozumiem Twój ból choć nie sama z siebie - mój facet też nienawidzi pieczarek właśnie przez ich rzekomą "obślizgłość" :)
zetrzyj pieczarki na tarce i przesmaż aż się wysusza na teflonie:)
zrob taka sama wersje, z piezarkami ale zetrzyj je na tarce o duzych oczkach, wtedy nie bedziesz musiala ich gdyzc a smak pieczarki pozostanie

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.