- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
11 lutego 2011, 21:19
Cześć. Dzisiaj na obiad zrobiłam sobie mielone mięso z indyka, podsmażoną cebulą, czosnkiem, papryczką chilli i właśnie z pieczarkami - ostre danie. Tak nawiasem mówiąc, to polecam danie, bo jest pyszne :)
Nigdy nie byłam przekonana do pieczarek - nie lubiłam ich na pizzy, na niczym i w niczym, tylko w zupie. Jednak nie chodzi o ich smak, bo właściwie nie są złe. Może wyda się to dziwne, ale mam pewne obrzydzenie, nie wiem z czego się wzięło, ale pieczarki są miękkie, trochę śliskie, no nie umiem tego opisać i to mnie zawsze okropnie obrzydzało, kiedy je jadłam. 'Moje' danie bardzo mi smakowało, mięso wymieszane z pieczarkami, ale kiedy się złożyło, że akurat ugryzłam samą pieczarkę, to czułam się, jakbym ugryzła coś obślizgłego i to nie było spowodowane smakiem, bo były całkiem smaczne. Możecie mi polecić coś zamiast pieczarek (i innych grzybów oczywiście)? Byłabym bardzo wdzięczna.
- Dołączył: 2010-07-05
- Miasto: Grubasoland
- Liczba postów: 2751
11 lutego 2011, 21:56
Czerwona fasola by pasowała, może .... gotowany brokuł, hmmm? :) albo ryż/razowy makaron, kukurydza
Rozumiem Twój ból choć nie sama z siebie - mój facet też nienawidzi pieczarek właśnie przez ich rzekomą "obślizgłość" :)
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
11 lutego 2011, 22:54
zetrzyj pieczarki na tarce i przesmaż aż się wysusza na teflonie:)
11 lutego 2011, 23:19
zrob taka sama wersje, z piezarkami ale zetrzyj je na tarce o duzych oczkach, wtedy nie bedziesz musiala ich gdyzc a smak pieczarki pozostanie