Temat: Co można użyć zamiast pieczarek?

Cześć. Dzisiaj na obiad zrobiłam sobie mielone mięso z indyka, podsmażoną cebulą, czosnkiem, papryczką chilli i właśnie z pieczarkami - ostre danie. Tak nawiasem mówiąc, to polecam danie, bo jest pyszne :)
Nigdy nie byłam przekonana do pieczarek - nie lubiłam ich na pizzy, na niczym i w niczym, tylko w zupie. Jednak nie chodzi o ich smak, bo właściwie nie są złe. Może wyda się to dziwne, ale mam pewne obrzydzenie, nie wiem z czego się wzięło, ale pieczarki są miękkie, trochę śliskie, no nie umiem tego opisać i to mnie zawsze okropnie obrzydzało, kiedy je jadłam. 'Moje' danie bardzo mi smakowało, mięso wymieszane z pieczarkami, ale kiedy się złożyło, że akurat ugryzłam samą pieczarkę, to czułam się, jakbym ugryzła coś obślizgłego i to nie było spowodowane smakiem, bo były całkiem smaczne. Możecie mi polecić coś zamiast pieczarek (i innych grzybów oczywiście)? Byłabym bardzo wdzięczna.
Pasowała by mi tu czerwona fasolka :)
Pieczarki obślizgłe ? ; ooo Dzisiaj je jadłam i napewno takiego wrażenia nie miałam ; p
Pasek wagi
Kukurydza, fasolka, groszek...albo sprobuj pieczarki bardzo drobno pokroic..:)
Szukam czegoś 'większego', bo mięso i pieczarki to były takie główne składniki :)
Papryka ?
bób
dodana jest papryczka chili - normalna zepsułaby smak, tak myślę.
 
Eriss - smażyłam bardzo długo, naprawdę nie mam nic do ich smaku, tylko do ich całych, takie obrzydzenie (gdy je ugryzę to wydaje mi się, jakbym ugryzła robaka). Dzięki za odpowiedzi ;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.