- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 września 2016, 18:41
Hej! Mam ochotę na mozzarellę, powinna być ważna do 30.09, ale po wyjęciu z opakowania zaczęła się rozpadać, jest strasznie miękka i delikatna. W smaku chyba ok, ale nie wiem co z tą konsystencją taki ser nadaje się do jedzenia? Myślałam, że mozzarella nie powinna się rozpadać.
19 września 2016, 18:55
Jesli w smaku i zapachu jest ok, to nic Ci nie powinno byc...Mi tez czasami zdarza się taką kupić... i zyję :) pozdrawiam
19 września 2016, 18:57
Jeśli nie czujesz kwasu w smaku, ani w zapachu, to powinna być ok. Mi akurat ostatnio trafiły się zepsute mini mozzarelle i właśnie dawały takim kwasem. :/
19 września 2016, 19:39
Mi się też czasami taka trafi, ale jest w smaku ok i jem.
Najgorzej jak trąci kwasem, albo taką goryczką. Wtedy trzeba wywalić. W ogóle zauważyłam, że tuż przy terminie ważności mozzarella i tak jest już zepsuta, a ma np. jeszcze 4 dni do terminu.
19 września 2016, 20:46
mozzarella di buffala (z mleka bawolic) zazwyczaj ma taką delikatną konsystencję.