Temat: Na czym podsmażyć aby było zdrowiej ?

Mam  w domu "Mrożonkę chińską"(są tam jakieś grzyby , kiełki itp. posiekane z paseczki) Tylko na czym to podsmażyć aby się nie zrobiło zbyt kalorycznie ? Chciałabym to zjeść z ryżem :) 
Wystarczy że pędzelkiem posmarujesz patelnię oliwą lub olejem a potem tylko wodą można podlewać:)
Pasek wagi
na oliwie z oliwek (ktora jest tloczona "na zimno") NIE SMAZYMY! mozemy ja dodac do "zimnych" potraw np salatka, sorowka, natomiast smazymy na oleju... po co radzic zle skoro sie na tym nie znamy... polowa postow tu to oliwa z oliwek ;)
dodaj oliwy z oliwek/ oleju z pestek winogron/ oleju ryżowego. dodatek tłuszczu sprawi, że witaminy A, D, E zawarte w warzywach wchłoną się bez problemu do Twojego organizmu :)
Pasek wagi
Polecam oliwę z oliwek i olej ryżowy, odrobina na pędzelek i smażymy, możesz również podlewać woda ale nie ukrywajmy to bardziej duszenie niż smażenie

> Kasiu a ten preparat to coz to za wynalazek??

Niestety narazie nie mogę sie wypowiedzieć na jego temat. Moim znajomi go używają i twierdzą ze jest dobry. Niedługo sama go kupię i wtedy ocenie :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.