Temat: Na czym podsmażyć aby było zdrowiej ?

Mam  w domu "Mrożonkę chińską"(są tam jakieś grzyby , kiełki itp. posiekane z paseczki) Tylko na czym to podsmażyć aby się nie zrobiło zbyt kalorycznie ? Chciałabym to zjeść z ryżem :) 
weź łyżkę oleju lub oliwy i po sprawie.Po tym nie utyjesz
Pasek wagi
Tłuszcz jest tak samo kaloryczny, nawet ten zdrowszy (oliwa) ma więcej niż np. masło :P więc albo kapka oliwy albo ja np smażę bez tłuszczu na patelni teflonowej (trochę wody dodaję)
oliwa z oliwek jak najbardziej maslo do mrozonek blee lepiej zeby bylo smacznie i zdrowo:)

Ja na wodzie dusze ;)

Mniaaam ;)

ja tez na wodzie
dodaje tylko przyprawy do smaku i jest ok !
Pasek wagi
odrobina oleju NAPRAWDE nie zaszkodzi. ;)
ja wsypuje takie mieszanki na patelnie...i jak to się zaczyna pichcic to sama z tego wylatuje woda wiec ja nigdy nic nie dodaję
oliwa z oliwek
Ja dusze na wodzie..ale jak juz chcesz podsmazyc to na odrobinie oliwiy z oliwek..jest najzdrowzsza

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.