- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 lutego 2011, 13:16
10 lutego 2011, 15:54
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM
250g świeżego drobnolistnego szpinaku ( ja dałam 750g mrożonego, mielonego ) zmielić w malakserze, dodać czosnek, sol, pieprz i gałke muszkatałową ( mrożony przygotować na patelni ).
Rozdzielić 3 jajka - żółtka dodać do szpinaku, białka ubić na sztywno.
Wymieszałam delikatnie szpinak z piana z białek, dodając piane do szpinaku -
Masę szpinakowa wylać na płaską blaszkę wielkości dużej, prostokątnej blachy
do pieczenia ciast, wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 15min w 190C.
Wyciągnąć z piekarnika i pozwolić kilka minut ostygnąć. Następnie wyłożyć na deskę ( można na nią położyć wcześniej folie spożywczą - będzie łatwiej zwijać ), posmarować serkiem light ( homogenizowany, quark itp ), wymieszanym z czosnkiem lub chrzanem i przyprawami do smaku ( dałam czosnek i koperek ). Na serku ułożyć 150 - 200g łososia wędzonego. Placek zwinąć w roladę, zawinąć ciasno folia i włożyć do lodówki.
Przed podaniem pokroić w plastry.
10 lutego 2011, 16:12
10 lutego 2011, 16:21
10 lutego 2011, 17:05
10 lutego 2011, 17:17
10 lutego 2011, 17:38
10 lutego 2011, 18:07
> Zoe, jeśli "czujesz" ten przepis, to gorąco
> polecam spróbowanie.
Magull, dzięki raz jeszcze :) Widzę, że nadajemy na podobnych falach, jeśli chodzi o kulinaria. Bardzo podobają mi się Twoje pomysły :)
10 lutego 2011, 18:43
10 lutego 2011, 19:17
10 lutego 2011, 20:09