- Dołączył: 2010-01-10
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 576
9 lutego 2011, 19:35
Witam ;) ostatni ozęsto jem taki pseudo sernik dukana na kolację. Zastanawiam się czy to się w ogóle nadaje na ostatni posiłek w ciągu dnia?
Niby samo białko...ale co szkodzi się zapytać :)
Skład:
1 jajko
1 łyżka zmielonych otrąb
250 twarogu chudego
słodzik do smaku
Składniki miksuję ze sobą i piekę w piekarniku na 40 minut. Następnie polewam to łyżką jogurtu naturalnego.
Tak więc, dobra rzecz na kolację?
- Dołączył: 2010-12-27
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1197
9 lutego 2011, 19:41
oczywiście że tak! smacznego ;)
- Dołączył: 2011-01-08
- Miasto: Wrociszów
- Liczba postów: 232
9 lutego 2011, 19:43
Dukanem troche zachodzi. Otrab nie powinno sie mielic bo "traca wlasciwosci" pozdrawiam
- Dołączył: 2010-01-10
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 576
9 lutego 2011, 19:46
> Dukanem troche zachodzi. Otrab nie powinno sie
> mielic bo "traca wlasciwosci" pozdrawiam
No bo to przepis z dukana :) Powiem wam że jak to zjem o 18 to nie jestem już głodna cały wieczór (chodzą spać ok północy)
Wiem że otręby tracą wartość, ale zmielone lepiej wchłaniają wodę z mokrego twarogu i tak nie opada ;)
- Dołączył: 2011-02-07
- Miasto: Zielona Góra
- Liczba postów: 130
9 lutego 2011, 19:53
białko powinno się jesć na kolacje wiec jak najbardziej :)
- Dołączył: 2011-01-07
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 201
9 lutego 2011, 20:07
Podoba mi się ten przepis, ale jeśli chodzi o gotowanie, pieczenie, itd - jestem ciemna. W jakiej temperaturze trzeba to piec? ;D
- Dołączył: 2010-01-10
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 576
9 lutego 2011, 20:20
ja daje ok 180 stopni na 40-60 minut ;) zależy jaki masz piekarnik.
- Dołączył: 2011-01-07
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 201
9 lutego 2011, 20:22
Ok. Dzięki. ;) Wypróbuję. ;D
- Dołączył: 2010-01-10
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 576
9 lutego 2011, 20:25
on wychodzi i tak wilgotny w srodku, ale mam na to radę :) po 30 minutach wyjmuję "ciasto" z piekarnika. Wyjmujęz foremki (ja akurat robie z foremki na mini babkę piaskową) i rozkrajam je poziomo na dwie części i znowu daje do piekarnika na reszte minut ;) wtedy jest mniej mokry bo bardziej przypieczony z wewnątrz.