- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
8 lutego 2011, 21:36
8 lutego 2011, 22:11
9 lutego 2011, 12:25
9 lutego 2011, 12:53
9 lutego 2011, 16:20
9 lutego 2011, 21:31
Składniki:
-2 puszki tuńczyka w sosie własnym
-1 średnia cebula
-2 jajka
-4 łyżki otrąb (dowolnych)
-2 łyżeczki musztardy (np. sarepskiej)
-1 łyżeczka sosu sojowego
-0,5 łyżeczki soli
-0,5 łyżeczki pieprzu
-0,5 łyżeczki papryki słodkiej
-0,5 łyżeczki papryki ostrej
-0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
Tuńczyk dokładnie odcedzić na sitku, sos z tuńczyka zostawić, w razie, gdyby masa była za sucha. Dodać jajka, otręby, startą na tarce cebulę i przyprawy. Zagnieść tak jak mięso mielone. Patelnię porządnie rozgrzać i zmniejszyć gaz. Z masy formować małe kulki. Kłaść na patelnię i lekko przyklepać, tworząc "dyski". Smażyć na wolnym ogniu. Przewracać dopiero, kiedy jedna strona porządnie się usmaży. Po przewróceniu na drugą stronę delikatnie podlać wodą (3-4 łyżki), smażyć do momentu odparowania wody i nabrania złotego koloru.
Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego!
Edytowany przez queenofthehighway 9 lutego 2011, 21:32