- Dołączył: 2009-07-25
- Miasto: Malbork
- Liczba postów: 1549
7 lutego 2011, 14:46
makaron z sosem pomidorowym z ciecierzycą, mniam
- Dołączył: 2010-11-21
- Miasto: Dublin
- Liczba postów: 2083
7 lutego 2011, 14:57
http://www.wegetarianie.pl/index.php?module=subjects&func=listsubjects
Na tej stronie znajdziesz wiele ciekawych i smaczniusich pomyslow na rozne dania-sama czerpie inspiracje z tej strony+moja osobista inwencja :)
- Dołączył: 2006-11-20
- Miasto: Nyc
- Liczba postów: 921
7 lutego 2011, 15:09
albo:
Z
upę krem na wywarze warzywnym np brokułowa, marchwiowa, dyniowa, z zielonego groszku
Szaszłyki warzywne - papryka, cebula, pieczarki, cukinia, ziemniaczki....
Naleśniki ze szpinakiem
Pierogi z różnym farszem- szpinak-feta, grzyby-kapusta, ruskie (bez skwareczek niestety), na słodko z serkiem,
Łazanki z pieczarkami, kapustą, cebulką
Makaron z bazyliowym pesto, robionym samodzielnie
Kolorowe omlety warzywne
Placki cukiniowo - ziemniaczane - pieczone!
Przepisów jest sporo, gdy tylko będziesz wiedziała co lubią Twoi goście na pewno uda się przygotować smaczną i niedrogą ucztę
powodzenia!
- Dołączył: 2010-09-11
- Miasto:
- Liczba postów: 1310
7 lutego 2011, 17:44
a może spaghetti z niewielką ilością sera , bez mięsa.
może jakaś wersja pizzy light, można jakiś przepis znaleźć.
może buchty z sosem ?:) .. nie są aż tak kaloryczne., pierożki.
8 lutego 2011, 21:53
Hej mam jeszcze jedno pytanie.
Bo będę robiła penne w sosie śmietanowo-pieczarkowym, tylko, że śmietanę zastąpię jogurtem greckim light.
Tylko nie mam pojęcia ile czego dać
![]()
. Ile penne zjedzą cztery osoby? I czy na przykład jak zrobię ten sos to jedno opakowanie jogurtu - 340 g starczy, czy z dwóch robić? Heeeelp...!