Temat: Musli, jakie polecacie?

Chcę kupić sobie musli na śniadania :) Najlepiej takie pełnowartościowe, z bakaliami, suszonymi owocami.. Tylko bez dodatku cukru, zdrowe, dobre na diecie. Macie jakieś preferencje w tym względzie? co polecacie?
Nie chciałabym wtopić z płatkami, o których myślę, że są zdrowe, a okaże się, że to puste kalorie..
> speranza myślę jednak że taki samoróbki są
> zdrowsze, i nie zawierają dodatku cukrów.
zgadzam się:)
 a jak dodam zmiksowanego małego banana to już nie trzeba miodu:) jest słodkie i pyszne:)
Ja czasami robię sama musli, a jeśli wspieram się gotowcami, to jem Sportinę Fruits Obst. To płatki z pełnoziarnistej mąki pszennej z dodatkiem ryżu i bakalii (377 kcal/100 g). Naprawdę pyszne :)
A ja lubię fitellę diet. Na opakowaniu jest napisane, ze bez cukru, a do tego sa bardzo smaczne :) jak się do nich doda jakieśowoce/rodzynki to będzie super.

Lubię to musli, jest dobre do gotowania na mleku i nie kusi, żeby wyjadać je na sucho.
w Lidlu, Master Crumble, kilogramowe opakowanie :D 31% płatków owsianych, 31% płatków pszennych, 30% owoców suszonych.
Opakowanie starcza mi na dłuuuuuuuuugi czas. :)
też jem te "lidlowskie" 
Tylko i wyłącznie własnej roboty ;) ja zjadam na śniadanko: otręby granulowane + błonnik GRANEX + otręby pszenne + płatki owsiane + siemię lniane + jakiś owoc + mleko sojowe.
Zrób sobie sama muesli, albo polecam takie z Vivi:)
ja zalewam dwie łyżki płatków owsianych wrzątkiem a jak spęcznieją dolewam mleko lub jogurt + trochę słonecznika, garstka żurawiny suszonej, kilka suszonych śliwek i jak mam to kilka bubek świeżych winogron.
Musli z paczki nie używam, bo ZAWSZE jest dosładzane!!!!
Pasek wagi

Kwiecwa napisał(a):

Lubię to musli, jest dobre do gotowania na mleku i nie kusi, żeby wyjadać je na sucho.

(musli 5 zbóż sczytno premium) no własnie ile czasu je trzeba gotowac? ja  mu daje 2 minuty ale nie wiem, czy nie za mało/za duzo?  gotuje na wodzie, na opakowaniu nie  napisali niestety
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.