- Dołączył: 2010-04-04
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 1055
6 lutego 2011, 19:03
Chcę kupić sobie musli na śniadania :) Najlepiej takie pełnowartościowe, z bakaliami, suszonymi owocami.. Tylko bez dodatku cukru, zdrowe, dobre na diecie. Macie jakieś preferencje w tym względzie? co polecacie?
Nie chciałabym wtopić z płatkami, o których myślę, że są zdrowe, a okaże się, że to puste kalorie..
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
7 lutego 2011, 12:22
> speranza myślę jednak że taki samoróbki są
> zdrowsze, i nie zawierają dodatku cukrów.
zgadzam się:)
a jak dodam zmiksowanego małego banana to już nie trzeba miodu:) jest słodkie i pyszne:)
- Dołączył: 2011-01-11
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5
28 lutego 2011, 15:49
Ja czasami robię sama musli, a jeśli wspieram się gotowcami, to jem Sportinę Fruits Obst. To płatki z pełnoziarnistej mąki pszennej z dodatkiem ryżu i bakalii (377 kcal/100 g). Naprawdę pyszne :)
- Dołączył: 2010-12-20
- Miasto: Tarnów
- Liczba postów: 1360
28 lutego 2011, 16:34
A ja lubię fitellę diet. Na opakowaniu jest napisane, ze bez cukru, a do tego sa bardzo smaczne :) jak się do nich doda jakieśowoce/rodzynki to będzie super.
- Dołączył: 2009-02-26
- Miasto: Antarktyda
- Liczba postów: 2666
28 lutego 2011, 20:43
![]()
Lubię to musli, jest dobre do gotowania na mleku i nie kusi, żeby wyjadać je na sucho.
- Dołączył: 2010-04-21
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 1878
28 lutego 2011, 21:29
w Lidlu, Master Crumble, kilogramowe opakowanie :D 31% płatków owsianych, 31% płatków pszennych, 30% owoców suszonych.
Opakowanie starcza mi na dłuuuuuuuuugi czas. :)
- Dołączył: 2011-03-01
- Miasto: Węgorzewo
- Liczba postów: 764
1 marca 2011, 09:39
Tylko i wyłącznie własnej roboty ;) ja zjadam na śniadanko: otręby granulowane + błonnik GRANEX + otręby pszenne + płatki owsiane + siemię lniane + jakiś owoc + mleko sojowe.
- Dołączył: 2010-06-09
- Miasto: -
- Liczba postów: 5619
1 marca 2011, 10:49
Zrób sobie sama muesli, albo polecam takie z Vivi:)
- Dołączył: 2007-01-17
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 7057
1 marca 2011, 12:41
ja zalewam dwie łyżki płatków owsianych wrzątkiem a jak spęcznieją dolewam mleko lub jogurt + trochę słonecznika, garstka żurawiny suszonej, kilka suszonych śliwek i jak mam to kilka bubek świeżych winogron.
Musli z paczki nie używam, bo ZAWSZE jest dosładzane!!!!
24 maja 2013, 21:05
Kwiecwa napisał(a):
Lubię to musli, jest dobre do gotowania na mleku i nie kusi, żeby wyjadać je na sucho.
(musli 5 zbóż sczytno premium) no własnie ile czasu je trzeba gotowac? ja mu daje 2 minuty ale nie wiem, czy nie za mało/za duzo? gotuje na wodzie, na opakowaniu nie napisali niestety
Edytowany przez agacik33 24 maja 2013, 21:06