- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
3 lutego 2011, 20:39
Niejedna z nas słyszała do tej pory,że twaróg to źródło wapnia,że jest zdrowy.Okazuje się jednak,że prawie cały wapń zostaje w serwatce..Poza tym twarog jako jedyny z produktow mlecznych ma za duzo białka w stosunku do wapnia.A nadmiar białka podwyższa kwasowość moczu, co powoduje wypłukiwanie wapnia z organizmu.
Chciałam z Wami podzielić się ta informacją.Czasem lepiej chyba zjeść zamiast twarożku 2 plasterki żółtego sera-mimo,że jest tłusty to zawiera dużo wapnia.
4 lutego 2011, 07:50
4 lutego 2011, 07:50
4 lutego 2011, 07:50
4 lutego 2011, 07:50