Temat: desery w diecie mrrrr:)

Tak wiec dietujac poszukiwalam czegos slodkiego ale nie tuczacego:)

kisiel z owocami

galaretka z owocami

budyn hmmmm jakos mniej mnie pociaga

owoce pokrojone z jogurtem naturalnym otrebami i orzechami

a wy jakie slodkosci preferujecie w diecie?

klik, klik 
ten wątek powinien zostać zablokowany!!! :):)
takiej ochoty biednej Nili narobić, oj 5 dzień dziś bez słodkiego, ledwo żyję :) a tu takie słodkości
nie czytam Was bo nie wyrobię :)
Pasek wagi
a ja robię naleśniki z mąki razowej (daję też trochę zwykłej tortowej) z mlekiem sojowym najlepiej waniliowym:) mają trochę kalorii ale jak mówi mój mąż: delicje:) polecam trzy minuty i deserek jest:)

Pasek wagi
moje najulubieńsze to:)

 -kogel mogel kakaowy lub zwykły

- sernik na zimno (najlepsza wersja czekoladowa)

- serek homo/twaróg z kakao/cynamonem/aromatem i słodzikiem

- koktajle owocowe na kefirze/jogurcie/mleku sojowym

- galaretki z owocami

- zmiksowane truskawki/borówki + twaróg lub serek włoski wkrojony w kosteczkach

- sałatki owocowe

- suszone owoce, orzechy

- jabłka zapiekane z orzechami włoskimi i miodem

- wszelkie ciasta dukana: jogurtowe, sernik pieczony, piernik,drożdżówki etc
naleśniki robię z mąki pełne ziarno i wcale nie są kaloryczne;)
1 sztuka ma około 50-60 kcal taki bez nadzienia

jako nadzienie urabiam twaróg ze słodzikiem i aromatem waniliowym lub migdałowym albo z kakao
czasem jabłka prażone z cynamonem daję jako nadzienie
malalady podzieliłabyś się przepisem na naleśniki? :)
4 łyżki mąki pełne ziarno=40g/130kcal
1małe jajko + 1 białko=70kcal
30g mleka/10kcal to jest jakieś 2 3 łyżki
+ trochę wody mineralnej lub gazowanej do rozrobienia masy, musi być w miarę rzadka
Składniki miksuję po czym wylewa na rozgrzany teflon.

nadzienie
twaróg 150g/150kcal + aromat + słodzik
moje serniki na zimno - kakaowe z polewą czekoladową

Malalady a ile naleśników  wychodzi z tego przepisu ?
na teflonie o średnicy 28cm wychodzą 4 cienkie lub 3 normalniejsze;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.