- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
26 grudnia 2015, 20:25
Hej. Czy to prawda, że lepiej jeść banana z ciemnymi plamami (dojrzałego)? Ciemne plamy , które pojawiają się na skórce banana to znak, że owoc wewnątrz jest dojrzały, zgadza się? Kiedyś myślałam, że czarne kropki na bananie są oznaką psucia. Mam w domu kilka mocno dojrzałych bananów i nie wiem czy warto je jeść.
26 grudnia 2015, 20:30
jedz najwyżej sraczki dostaniesz
26 grudnia 2015, 20:40
Oznacza to że skrobia przekształciła się w cukry i banan będzie bardzo słodki i miękki.
Edytowany przez HelloPomello 26 grudnia 2015, 20:44
26 grudnia 2015, 20:47
Napewno te banany są słodsze w smaku. Ja osobiście nie przepadam za jedzieniem takich bananów, bo też jak je widzę to wyglądają nie zachęcająco. Ale jak moja mama je kupuję to nie pogardzę to wtedy robię z nich koktajl bananowy :) Z tego czego mnie uczyli w szkole dojrzalszy banan posiada substancję ( jakos się dziwnie nazywała, ale nie pamiętam jak), która posiada zdolność zwalczania nowotworów.
26 grudnia 2015, 20:58
Nie lubię mocno dojrzałych bananów. Robię z nich koktajle lub piekę babeczki.
26 grudnia 2015, 21:13
Nigdy w zyciu nie zjem takiego banana, bo mnie obrzydzaja. Banany jem tylko takie jeszcze lekko zielone.
26 grudnia 2015, 21:35
banany jem tylko żółte, a jak długo leżą i zrobią się te plamki wrzucam je do koktajlu albo piekę ciasto bananowe dla rodziny.