Temat: Jak wykorzystać wędzony ser, żeby wędzony posmak nie był wyczuwalny?

Wiem, że dziwne pytanie, ale po prostu przez przypadek kupiłam kilka kostek sera żółtego wędzonego zamiast normalnego. Ten zwykły wykorzystuję zazwyczaj do zapiekanek/makaronów, ale na wędzony kompletnie nie mam pomysłu - NIKT w domu nie lubi wędzonych serów. Wyrzucić szkoda, bo to kosztuje, ale męczyć się też niezbyt fajnie.

Ktoś ma jakiś pomysł na wykorzystanie takiego sera? :)

Ja uzywalam zawsze tak samo jak zolty.

laliho napisał(a):

Ja uzywalam zawsze tak samo jak zolty.

To to ja wiem, ale nie chcę, żeby tak śmierdział :P

przecież wędzony jest pycha :) ja jem na kanapki, można też zapiec na jakiejś zapiekance, dodać do jajecznicy..

zupa cebulowa z grzankami i wędzonym serem

Pasek wagi

grzanki, dodatek do sałatki, do jajecznicy, zupka do spagetti, do szpinaku, do warzyw na patelnie ....

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.