Temat: Cukier biały czy cukier puder?

Który cukier jest lepszy, jeśli akurat nie mamy pod ręką brązowego?

Corek napisał(a):

XXkilo napisał(a):

Cukier puder to cukier biały tyle że zmielony więc oprócz gramatury niczym się nie różni jeden od drugiego. Hehe dobre.
Aaa, nie widziałam tej wypowiedzi! Dobra, już wszystko wiem :)

Bez różnicy pod warunkiem, ze ważysz, a nie mierzysz szklanką. Cukru pudru po prostu zmieści Ci się do szklanki więcej niż kryształu. 

Pasek wagi

Irbiss napisał(a):

Corek napisał(a):

XXkilo napisał(a):

Cukier puder to cukier biały tyle że zmielony więc oprócz gramatury niczym się nie różni jeden od drugiego. Hehe dobre.
Aaa, nie widziałam tej wypowiedzi! Dobra, już wszystko wiem :)
Bez różnicy pod warunkiem, ze ważysz, a nie mierzysz szklanką. Cukru pudru po prostu zmieści Ci się do szklanki więcej niż kryształu. 

Tak, tu przyznaję rację.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.