- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
12 sierpnia 2015, 19:46
Co zdrowsze/mniej szkodliwe - nie wiem. Prawdopodobnie czekolada, z dużą zawartością kakao. Chałwa to duża ilość tłuszczu.
Ale wybierając po smaku, bez wahania wzięłabym chałwę
12 sierpnia 2015, 19:53
Gorzka czekolada, ale nie ma co popadać w skrajności, jak raz na jakiś czas zjesz trochę chałwy to nic się nie stanie :)
12 sierpnia 2015, 20:48
ja nie przepadam za chalwa i wybralabym czekolade, ale jesli Ty ja lubisz to od czasu do czasu mozesz sobie pozwolic na jedno i na drugie. zarowno czekolada, jak i chalwa sa "mniejszym zlem" jesli chodzi o slodkie przekaski i oprocz kalorii wnosza cos wartosciowego do organizmu oczywiscie najlepiej szukac czekolady z jak najwyzsza zawartoscia kakao, a chalwe, ktorej sklad ogranicza sie do sezamu i miodu
12 sierpnia 2015, 20:51
Uwielbiam chałwę, ale niestety faszerują ją ogromnymi ilościami cukru. Sam sezam jest bardzo zdrowy i pożądany w diecie, dlatego chałwę zamieniłam na tahini, czyli masło sezamowe. Jest to uprażone i zmielone ziarno sezamu - troszkę gorzkie, ale wystarczy mała łyżeczka miodu na słoiczek tahiny i smak łagodnieje. Jak mam ochotę na coś słodkiego to łyżeczka takiej miodowej tahiny jest jak znalazł. Ważne, żeby znaleźć jednak dobrego producenta - Primavika strasznie się popsuła i ich tahini smakuje obrzydliwie.