- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 stycznia 2011, 10:37
12 lutego 2011, 17:28
Ta jest całkiem okay i ma mało kcal - całość wyszła mi ok. 500kcal, a starcza na kilka porcji.
Zupa ogórkowa:
0,5 kg ogórków kiszonych
2 duże marchewki
2 ziemniaki
1 pietruszka (korzeń)
kawałek selera korzeniowego
1 łyżka koperku
4 ziarenka ziela angielskiego
3 listki laurowe
1 łyżeczka oliwy
50ml mleka 0,5%
sól i pieprz do smaku
Warzywa ścieramy, bądź kroimy w kostkę i wrzucamy do lekko osolonej wody (2l) i
gotujemy aż zmiękną. Starte ogórki podduszamy na łyżeczce oliwy dodajemy do gotujących
się warzyw. Dodajemy wodę z ogórków (trzeba uważać, żeby nie wlać zbyt wiele,
bo zupa będzie zbyt kwaśna). Pod koniec gotowania zabielamy mlekiem i
doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
12 lutego 2011, 23:51