Temat: źle się czuję po pieczywie

Czym to może być spowodowane? Nie mam celiakii. Po słodyczach mam podobne uczucie.

za mało danych:-P

Może cukier Ci skacze po węglach prostych i gdy szybki i nagle spada to czujesz osłabienie

Pasek wagi

moze nie tolerujesz jakiegos z skladnikow ktore tam sa

Monic6241 napisał(a):

Może cukier Ci skacze po węglach prostych i gdy szybki i nagle spada to czujesz osłabienie

Nie, nie osłabienie. Wzdęcia, mdłości, dziwne stolce.

DULSKA napisał(a):

za mało danych:-P

wyżej napisałam ;)

Może powinnaś jesc chleb z niskim IG...mnie się wydaje ze cukier ci skacze...

DULSKA napisał(a):

Może powinnaś jesc chleb z niskim IG...mnie się wydaje ze cukier ci skacze...

to są objawy skakania cukru: pobudzenie, zdenerwowanie, mamy obfite poty, zawroty głowy, gwałtowne bicie serca i nie odczuwamy głodu.

nie musisz mieć celiakii, żeby źle reagować na gluta.

jurysdykcja napisał(a):

nie musisz mieć celiakii, żeby źle reagować na gluta.

Ale np. w kremie czekoladowym nie ma glutenu.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.