- Dołączył: 2010-02-12
- Miasto: Wieden
- Liczba postów: 8538
18 stycznia 2011, 12:12
hejka, mam takie pytanko czy mozliwe jest zebym po zrobieniu piersi kurczaka na parze otrzymala mniejsza wage niz zakupiona?kupilam wczoraj 2 piersi podwojne i wazylo 385 g,przekroilam na pol i jedna no moze troszke mniejsza zrobilam sobie na parze i zwazylam i wyszlo mi ze ma 100 g, a watpie zeby ta druga miala az 285 kcal, czy waga mogla sie zmniejszyc poprzez to zrobienie na parze??
18 stycznia 2011, 13:06
> co jasne? ja nie zartuje mielone jak robimy to ja
> swojego zawsze na surowo zjadalam :)
moja mama ma tak samo, zawsze jak robi mielone, to je surowe mięso :D
- Dołączył: 2011-01-05
- Miasto:
- Liczba postów: 144
18 stycznia 2011, 13:11
> no ok ale czemu gotowana ma wiecej kalorii??to mam
> liczyc na surowo ile kcal a nie moge po
> ugotowaniu??i tak wyszlo mi wlasnie mniej dlatego
> sie o to zapytalam bo mnie to zdziwilo, calosc
> miala 385 to liczmy juz na pol ze jedna miala te
> 190 kcal a po ugotowaniu wyszlo mi 100 g
gotowana nie ma wiecej kalorii bo gotowana byla w wodzie a woda kalorii nie ma,zmienia sie objetosc i waga ale kalorycznosc na 1gram nie
18 stycznia 2011, 13:19
ja tez lubie stronke ilewazy.pl :)
a co do jedzenia surowego miesa- to sie zgodze z tym ze ktos "tak ma" :) bo znam przypadki i to nawet dzieciakow kolo 10-15 lat, ze wcinaja surowe ciasto na placki ziemniaczane, surowe makarony no i wiadomo ze takie miesko jak na mielone tez im smakuje na surowo..... :>
- Dołączył: 2008-09-04
- Miasto: Mombasa
- Liczba postów: 9211
18 stycznia 2011, 13:21
ja lubie surowe miesko....
18 stycznia 2011, 13:51
> hehe ja bym mogla surowe tylko jeść kocham surowe
> mięso :)
ej ja też!:D i wszyscy się ze mnie śmieją kiedy o tym mówię:)