- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
9 czerwca 2015, 05:22
Mama wczoraj wyciągnęła z zamrażalnika i włożyła na noc do lodówki, całe się rozmroziły a ja nie chcę ponownie zamrażać żeby nie straciły witamin. Ja już cały dzień żywieniowy mam zaplanowany na dziś i jutro, czy po tych dwóch dniach będą nadawały się do spożycia?
Aa i że z patelni to chodzi mi tylko o nazwę, nie były na żadnej patelni jeszcze ;)
Edytowany przez life.is.lie 9 czerwca 2015, 05:23
9 czerwca 2015, 07:34
Ja bym takich już nie zjadła. Wyrzuciłabym.
Poza tym : http://www.polskieradio.pl/10/484/Artykul/1069958,Dlaczego-nie-mozna-zamrazac-jedzenia-drugi-raz
9 czerwca 2015, 08:12
No za dwa dni rozmrozone od wczoraj to nie bardzo. Jedynie możesz je dzisiaj przyrządzić i schować w pojemniku do lodówki i najpóźniej zjeść jutro.
9 czerwca 2015, 08:55
Raczej jutro będą się nadawały do kosza. Najlepiej dzisiaj poddaj je obróbce termicznej i wtedy gotowe włóż do lodówki i zjedz podgrzane na drugi dzień.