Temat: Rozmrożone warzywa z patelni - ile mogę trzymać w lodówce?

Mama wczoraj wyciągnęła z zamrażalnika i włożyła na noc do lodówki, całe się rozmroziły a ja nie chcę ponownie zamrażać żeby nie straciły witamin. Ja już cały dzień żywieniowy mam zaplanowany na dziś i jutro, czy po tych dwóch dniach będą nadawały się do spożycia?

Aa i że z patelni to chodzi mi tylko o nazwę, nie były na żadnej patelni jeszcze ;)

Ja bym takich już nie zjadła. Wyrzuciłabym.

Poza tym : http://www.polskieradio.pl/10/484/Artykul/1069958,Dlaczego-nie-mozna-zamrazac-jedzenia-drugi-raz

No za dwa dni rozmrozone od wczoraj to nie bardzo. Jedynie możesz je dzisiaj przyrządzić i schować w pojemniku do lodówki i najpóźniej zjeść jutro. 

Ja bym takich nie zjadla ..... cos co się rozmroziło najlepiej spozyć ...

Pasek wagi

Raczej jutro będą się nadawały do kosza. Najlepiej dzisiaj poddaj je obróbce termicznej i wtedy gotowe włóż do lodówki i zjedz podgrzane na drugi dzień.

Zwykle na opakowaniu jest napisane ile można przechowywać w lodówce - wydaje mi się, że max 24 godz.

Tak jak napisały poprzedniczki - dziś je zrób - i wrzuć do lodówki - pewnie ze dwa dni jeszcze wytrzymają.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.