Temat: Co jecie w pracy? Ile posiłków? Ile i na jakiej zmianie pracujecie?

Jak w temacie. Zapraszam do dyskusji. 

Co jecie w pracy?

 Ile posiłków?

 Ile godzin i na jakiej zmianie pracujecie? 

W czym przechowujecie jedzenie do pracy?

Pasek wagi

zwykle od 8 do 16, zazwyczaj jeden posiłek to jakas kanapka/grahamka z warzywami wedliną jajkiem (czego dusza zapragnie), a 2 posiłek to albo jabłko i gogurt, czasem jakas zupa (gotują u nas) czasem sałatka. jem ok 10 i 13 godziny

Zawsze jem o tych samych porach (chyba że wyjątkowo nie mogę).

O 10:00 drugie śniadanie (dzisiaj był serek wiejski, rzodkiewka, jabłko),

około 12:00 przekąska (marchewka pokrojona w paski, rzodkiew, śliwka – lub inny owoc),

o 14:00 obiad (ryż brązowy z gulaszem i ćwikłą).

Jedzenie przynoszę w plastikowych pudełeczkach

Większość posiłków jem w pracy. Śniadanie czyli owsiankę z jogurtem i owocami zaraz po przyjściu, do tego czarna kawa. Później kromkę razowca z czym popadnie, jabłko i mały obiad na stołówce (zupa + warzywa na parze lub mięso + warzywa na parze). Po pracy od razu idę na siłownię lub wracam do domu i lecę pobiegać, tak czy siak nie jem nic przed, dopiero tak ok. 20 konkretniejszą kolację (np. jajecznica lub pożywna zupa). Pracuję od 8-16 czasem dłużej. Jednak nie ma co brać ze mnie przykładu, bo nie chudnę...

Pasek wagi

- Kanapki / banany / jabłka / sałatki / ryż + warzywa + kurczak ... i co tam jeszcze wpadnie w ręce.
- 2: ok. 10:00 i ok. 14:00.
- 8h, 07:45 - 15:45.
- według "potrzeb" produktu =)

Pasek wagi

Pracuje od 7 do 16- praca fizyczna. Śniadanie jem w domu okolo 6- zazwyczaj owsianka z owocem i pestkami lub orzechami albo 3 jajka + kromka chleba 7 zbóż posmarowanego lyzka oliwy z oliwek (w roznej postaci jajecznica lub gotowane, albo omlet z 4bialek).Do pracy biore banana lub pomarancz na drugie sniadanie plus orzechy nerkowca (jedna paczka 100gram na 4 dni wiec 25gram na drugie sniadanie), jak mam wiecej czasu robie sobie salatke z indykiem (100gram)  brokulem, pomidorem. Obiad w pojemniku- duzo surowki z marchewki i jablka lub z pomidora i ceburki albo poprostu salata z oliwa z oliwek jak mam malo czasu, pol woreczka kaszy (jeczmiennej, gryczanej, jaglanej) lub ryzu brazowego i 150gram kurczaka smazonego na pamie lub ryby w przyprawach (150gram), czasem omlety z twarogiem poltlustym (150gram twargu, omlet z 4 bialek). 

Pasek wagi

Pracuję od 14:30 do 23:00, zazwyczaj jem serki wiejskie, homogenizowane waniliowe, sałatki owocowe lub kanapki z ciemnego pieczywa z szynką i jakimś warzywem. W pracy jem  2 posiłki, pierwszy ok 16:00, drugi o 21:30 ( idę spać po północy)

ja pracuje roznie , studiuje tez 2 kierunki wiec najczesciej od 7-8 do 17-18 jestem poza domem , jednak nie jadam nic z braku czasu , czasem wezme sobie kanapke czy sałatke która sobie przygotuje ,ale przynosze ją z powrotem . Rano jem na sniadanie jajecznice albo kanapki z jajkiem i warzywami , o 17-18 jem obiad , pozniej znowu wychodze do pracy ale tym razem do naszej firmy i wracam po 22 i wtedy jadam kolacje .

pracuje 7-15

W pracy jem:

ok 8 śniadanie: talerz warzyw jako starter: rzodkiewki, papryka, pomidor, potem owsianka z jogurtem i dodatkami (orzechy, suszone owoce)

ok 13: sałatka typu świeży szpinak/rukola, pomidor, pieczony burak, papryka z jakimś dodatkiem typu łosoś / tuńczyk czy ser feta 

Po pracy jem w domu ok 16 znowu jem jakąś sałatkę albo zupę - nie jem typowych obiadów. Potem lecę na basen albo ok 18:30 ćwiczę w domu.

Kolacja po basenie/treningu ok 19:30 typu serek grani/wiejski/jogurt naturalny z poppingiem z amarantusa, siemieniem lnianym, pestkami dyni, orzechami, karobem i płatkami ryżu brązowego.

Wieczorem w czasie seansów filmowych/serialowych :) wciągam selera naciowego w ilościach hurtowych i surową pietruszkę.     

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.