- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 kwietnia 2015, 17:08
Jak w temacie. Zapraszam do dyskusji.
Co jecie w pracy?
Ile posiłków?
Ile godzin i na jakiej zmianie pracujecie?
W czym przechowujecie jedzenie do pracy?
22 kwietnia 2015, 17:19
zwykle od 8 do 16, zazwyczaj jeden posiłek to jakas kanapka/grahamka z warzywami wedliną jajkiem (czego dusza zapragnie), a 2 posiłek to albo jabłko i gogurt, czasem jakas zupa (gotują u nas) czasem sałatka. jem ok 10 i 13 godziny
22 kwietnia 2015, 17:19
Zawsze jem o tych samych porach (chyba że wyjątkowo nie mogę).
O 10:00 drugie śniadanie (dzisiaj był serek wiejski, rzodkiewka, jabłko),
około 12:00 przekąska (marchewka pokrojona w paski, rzodkiew, śliwka – lub inny owoc),
o 14:00 obiad (ryż brązowy z gulaszem i ćwikłą).
Jedzenie przynoszę w plastikowych pudełeczkach
Edytowany przez bashita 22 kwietnia 2015, 17:20
22 kwietnia 2015, 17:19
Większość posiłków jem w pracy. Śniadanie czyli owsiankę z jogurtem i owocami zaraz po przyjściu, do tego czarna kawa. Później kromkę razowca z czym popadnie, jabłko i mały obiad na stołówce (zupa + warzywa na parze lub mięso + warzywa na parze). Po pracy od razu idę na siłownię lub wracam do domu i lecę pobiegać, tak czy siak nie jem nic przed, dopiero tak ok. 20 konkretniejszą kolację (np. jajecznica lub pożywna zupa). Pracuję od 8-16 czasem dłużej. Jednak nie ma co brać ze mnie przykładu, bo nie chudnę...
22 kwietnia 2015, 17:20
- Kanapki / banany / jabłka / sałatki / ryż + warzywa + kurczak ... i co tam jeszcze wpadnie w ręce.
- 2: ok. 10:00 i ok. 14:00.
- 8h, 07:45 - 15:45.
- według "potrzeb" produktu =)
22 kwietnia 2015, 17:41
Pracuje od 7 do 16- praca fizyczna. Śniadanie jem w domu okolo 6- zazwyczaj owsianka z owocem i pestkami lub orzechami albo 3 jajka + kromka chleba 7 zbóż posmarowanego lyzka oliwy z oliwek (w roznej postaci jajecznica lub gotowane, albo omlet z 4bialek).Do pracy biore banana lub pomarancz na drugie sniadanie plus orzechy nerkowca (jedna paczka 100gram na 4 dni wiec 25gram na drugie sniadanie), jak mam wiecej czasu robie sobie salatke z indykiem (100gram) brokulem, pomidorem. Obiad w pojemniku- duzo surowki z marchewki i jablka lub z pomidora i ceburki albo poprostu salata z oliwa z oliwek jak mam malo czasu, pol woreczka kaszy (jeczmiennej, gryczanej, jaglanej) lub ryzu brazowego i 150gram kurczaka smazonego na pamie lub ryby w przyprawach (150gram), czasem omlety z twarogiem poltlustym (150gram twargu, omlet z 4 bialek).
22 kwietnia 2015, 18:09
Pracuję od 14:30 do 23:00, zazwyczaj jem serki wiejskie, homogenizowane waniliowe, sałatki owocowe lub kanapki z ciemnego pieczywa z szynką i jakimś warzywem. W pracy jem 2 posiłki, pierwszy ok 16:00, drugi o 21:30 ( idę spać po północy)
23 kwietnia 2015, 10:59
ja pracuje roznie , studiuje tez 2 kierunki wiec najczesciej od 7-8 do 17-18 jestem poza domem , jednak nie jadam nic z braku czasu , czasem wezme sobie kanapke czy sałatke która sobie przygotuje ,ale przynosze ją z powrotem . Rano jem na sniadanie jajecznice albo kanapki z jajkiem i warzywami , o 17-18 jem obiad , pozniej znowu wychodze do pracy ale tym razem do naszej firmy i wracam po 22 i wtedy jadam kolacje .
23 kwietnia 2015, 11:10
pracuje 7-15
W pracy jem:
ok 8 śniadanie: talerz warzyw jako starter: rzodkiewki, papryka, pomidor, potem owsianka z jogurtem i dodatkami (orzechy, suszone owoce)
ok 13: sałatka typu świeży szpinak/rukola, pomidor, pieczony burak, papryka z jakimś dodatkiem typu łosoś / tuńczyk czy ser feta
Po pracy jem w domu ok 16 znowu jem jakąś sałatkę albo zupę - nie jem typowych obiadów. Potem lecę na basen albo ok 18:30 ćwiczę w domu.
Kolacja po basenie/treningu ok 19:30 typu serek grani/wiejski/jogurt naturalny z poppingiem z amarantusa, siemieniem lnianym, pestkami dyni, orzechami, karobem i płatkami ryżu brązowego.
Wieczorem w czasie seansów filmowych/serialowych :) wciągam selera naciowego w ilościach hurtowych i surową pietruszkę.