Temat: Jaką wodę należy pić ?

Jakie marki wody polecacie ? : )  Konkretnie o marki mi chodzi, bo ogólnie piję "tanią" Cisowianke i słyszałam, że nie jest wcale taka super, hm?
Pasek wagi
http://www.wodadlazdrowia.pl/pl/9090/0/DP_woda_wodzie_nierowna.html

Jeśli chodzi o wody to najlepsza jest muszynianka, bo ma najwięcej składników minaralnych. Co widać na załączonym obrazku.

 

 

ja co jakiś czas zmieniam wodę, bo mi się 'przepija'. ostatnio leciałam na nałęczowiance, teraz jets kropla beskidu i żywiec. 

Nie jestem za tymi sklepowymi wodami. Ja całe życie piję moją własną, ze studni:)
Ale pewnie jak bym mieszkała gdzieś w mieście to też bym była zmuszona pić ze sklepu.

Żywiec Zdrój jak już. 

Ja piję cisowiankę i to hektolitrami;P Już od paru lat i jestem zdrowa nic mi nie dolega;) A tylko ta woda jest dla mnie w smaku dobra;) Nie interesuje mnie że ma mniej skł. odżywczych od innych.. piję ją bo lubię i wolę pić wodę niż jakieś napoje czy soki, czy nawet herbatki i kawki..
Pasek wagi
Są wody źródlane i mineralne. Tych pierwszych lepiej unikać, wypłukują z organizmu minerały, a same ich mają bardzo niewiele.
Najlepiej wybrać wodę mineralną o ogólnej mineralizacji minimum 500mg/l, latem o większej mineralizacji.
Tak naprawdę to czy woda jest gazowana czy niegazowana - ma drugorzędne znaczenie. Woda gazowana dłużej pozostanie świeża, w niegazowanej szybko rozwijają się drobnoustroje - dlatego np. kupowanie baniaka 5l wody niegazowanej, jest błędem.

Ja osobiście pije Cisowiankę. Zima jest to woda o idealnej mineralizacji, nie za dużo, nie za mało. Latem kupuję Staropolankę 2000 i Muszyniankę.
uwielbiam Galicjankę, jest lekko gazowana, ale spowodowane to jest dużą ilością skł. mineralnych
Pasek wagi
najlepsza woda jaką piłam jest z BIEDRONKI za 0,99gr!
o smaku jabłko mięta gazowana
jeśli dodamy kostki lodu to po prostu jest niebo <3
albo chociażby z lodówki <3333333
Ja piję wodę Żywiec Zdrój.. Rzadko jakoś inną.
Ja uwielbiam Muszynę

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.