- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
3 listopada 2014, 11:50
Kupiłam taki olej Monini zamiast jak zwykle rzepakowego, zachęcona informacją na butelce, że nadaje się on do smażenia i pieczenia. W internecie jednak znalazłam różne sprzeczne informacje, zarówno, że można na nim smażyć, jak i że lepiej stosować go tylko na zimno. Co o tym wiecie? Smażyłyście na nim kiedyś? Powinnam jednak kupić rzepakowy a ten zostawić do sałatek i jako dodatek do dań?
3 listopada 2014, 12:03
Używałam i do smażenia i do sałatek :) Teraz przerzuciłam się na inne oleje.
3 listopada 2014, 12:20
Uwielbiam na nim smażyć. Mam wrażenie, że mięsko zupełnie inaczej smakuje i jest delikatniejsze. Do sałatek równie smaczny !
3 listopada 2014, 12:28
Dziękuję. W takim razie już dziś odsmażę sobie na nim pierogi z soczewicą i mam nadzieję, że będzie pysznie.
3 listopada 2014, 12:32
Smażę na nim cały czas :)
3 listopada 2014, 12:40
Uważam, że jest najlepszy do smażenia :)
Dokładnie jest najlepszy, i zdrowszy. Troche drogi ale naprawde warto go kupić przeciez nie smażymy codziennie a do sałatek daje sie troszke.
Edytowany przez 7c04a7607ec88351cca18488bf8787d4 3 listopada 2014, 12:40
3 listopada 2014, 12:55
rzepakowy nie nadaje sie do smażenia. Do smażenia winogronowy i ryżowy. Kupuj 2 jeden do smażenia drugi do sałatek - będziesz miała różne wnkt/nnkt W porównaniu do oliwy z oliwek jest tani. W lidlu można kupić litr za ok 15 pln
3 listopada 2014, 15:02
Mieszkam w UK wiec w przeliczeniu na złotówki to kosztuje 25zł, myślałam ze tam jest podobna cena. To dziwna rozbieżność cen.