Temat: Dobrze jem?

Proszę o radę.
Zawsze mam problemy z oceną, czy ilość jedzenia którą spożywam dziennie jest odpowiednia.
Czasami jem trochę za mało (chodzi mi o ilość).
Dodam, że nie liczę kalorii.
Staram się jeść przede wszystkim zdrowo i zapomnieć o złych nawykach żywieniowych.

Dziś:

Śniadanie i IIŚniadanie (późno wstałam): Koktajl bananowo-kokosowy (banan, trochę wiórków kokosowych, ponad połowa szklanki mleka 1,5%), kilka suszonych śliwek. Herbata miętowa.
Obiad: Kotlet mielony smażony z keczupem (dosyć mały) , surówka jarzynowa (warzywa+jajko+trochę majonezu).Woda z cytryną.
Podwieczorek: Pomarańcza.
Kolacja: Jogurt pitny morelowy, ziołowa herbata.

Dodam, że nie czuję się głodna ani bardzo najedzona też nie (w takim sensie, że czułabym się mega syta). Ale o taki efekt właśnie mi chodzi. Staram się chodzić spać nienajedzona.

Dziękuję za odpowiedzi :*.

jesz zdecydowanie za male sniadanie.. do salatki zamiast majonezu oliwa z oliwek ;))
moim zdaniem jesz b. mało na ilość ale jeśli to ci odpowiada nie ma sensu zwiększać
Koktajl byłby lepszy na podwieczorek, lub zrobiony na jogurcie bardziej sycący na śniadanie, ten majonez :\
Jest OK! 
wg mnie mało na śniadanie :(
no i żadnych węglowodanów... :(
wprowadź jakiś ciemny ryż, czy makaron z mąki durum albo jakąś bułeczkę pełnoziarnistą
Pasek wagi
jesz za mało
na kolacje białko, taki jogurt to kupa cukru, czyli węglowodany
za mało
Śniadanie - rano trzeba dostarczyć organizmowi węgle złożone + białko, a tu mamy śladowe ilości białka (z mleka)
i cukry proste
Obiad - mielone gotowe mięso to najgorsze paskudztwa, zresztą smażenie na kupie oleju i panierowanie - nic zdrowego
majonez wywal (tłuszcze trans, chemia), no chyba, że domowej roboty ale i taki tylko od czasu do czasu, gdzie
węglowododany złożone ?
Podwieczorek - ok
Kolacja - powinno być białko, taki jogurt to nic dobrego (pewnie koło owoców nawet nie leżał)

Za mało kalorii!
Za mało białka!
Brak zdrowych tłuszczy!



Śniadanie:
sałatka - pół torebki ryżu brązowego, pomidor, puszka tuńczyka w sosie własnym, jajko na twardo,
pomidor, czosnek, ogórek konserwowy polane łyżką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

II śniadanie:
mała (50) grahamka, 10 dag polędwicy drobiowej, listek sałaty, jabłko

Obiad:
pół gotowanej piersi kurczaka (20 dag) bez skóry,  5 łyżek ugotowanej kaszy gryczanej, 2-3 gotowane buraczki


Podwieczorek:
5 0rzechów włoskich


Kolacja:
wędzona makrela (180 g przed obraniem) + świeże warzywa

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.