- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
29 października 2014, 12:26
Jak w temacie... jak często w waszym menu pojawiają się ryby i w jakiej postaci i jakie gatunki? Czy mimo pilnowania kalorii jecie te najtłustsze? tj. łosoś, śledzie czy raczej wybieracie mniej kalorycznego dorsza? Osobiście jem ryby 4 razy w tyg. 2 razy pstrąg wędzony - genialny jest filet pakowany próżniowo z Lidla (sam albo w ziołach) skład to sama ryba i przyprawy bez żadnych dodatków i ma niesamowicie delikatne mięso bez ości. Raz w tyg. jem filet z łososia pieczony w foli i raz jakąś inna pieczona rybę - głównie dorsz bo lubię jego delikatny smak. Wiadomo łosoś jest strasznie kaloryczny - mały filet może mieć ok 400 kalorii ale jak dla mnie to są mega cenne kalorie. A jak jest u was?