- Dołączył: 2009-06-10
- Miasto: Piękne D
- Liczba postów: 931
1 stycznia 2011, 13:23
Może i to nie jest miejsce na takie coś.Ale mam do Was pytanie.Może któraś będzie wiedziec.
Składniki :
6 jaj
Po 1 szklance : cukru i mąki pszennej
zapach
proszek do pieczenia (hmm...właśnie też nie mam ile ;/ ;)
Doradźcie mi coś,bo chcę upiec biszkopt jako niespodziankę dla mojej mamy. ;)
1 stycznia 2011, 13:30
Będzie zdecydowanie, prawie o połowę, za mało ciasta (te obliczenia matematyczne :D). Ale nie mam pojęcia jak powinnaś zmienić proporcje.
- Dołączył: 2009-06-10
- Miasto: Piękne D
- Liczba postów: 931
1 stycznia 2011, 13:39
Hmm..a ktoś wie jak zmienic te proporcje ? :)
- Dołączył: 2009-06-10
- Miasto: Piękne D
- Liczba postów: 931
1 stycznia 2011, 13:39
MilkChocolate a może znasz jakiś przepis na biszkopt w prostokątnej blasze ? :)
- Dołączył: 2010-07-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5711
1 stycznia 2011, 13:55
w biszkopcie obowiązuję zasada 1 jajko = 1 łyżka mąki i 1 łyżka cukru
zależy też co chcesz dalej zrobić z tym biszkoptem, przeciąć na ileś części ?
jakie ciasto planujesz?
- Dołączył: 2009-06-10
- Miasto: Piękne D
- Liczba postów: 931
1 stycznia 2011, 14:08
Ja chciałabym zrobic biszkopt z budyniem (nie masą budyniową) i galaretką na wierzchu.
1 stycznia 2011, 14:10
eska68, niestety biszkopt robiłam tylko na formę do tortu... a nie na blaszce, więc nie bardzo się orientuje :)
- Dołączył: 2010-07-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5711
1 stycznia 2011, 14:28
eska z budyniem to znaczy, że co? chodzi Ci zamiast mąki ziemniaczanej dać budyń? tak można ale nie wiem czy o to Ci chodzi.
tak tylko powiem, że to Twoje ciasto będzie strasznie suche. Może coś innego wymyśl?
- Dołączył: 2009-06-10
- Miasto: Piękne D
- Liczba postów: 931
1 stycznia 2011, 14:35
- Dołączył: 2010-07-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5711
1 stycznia 2011, 14:41
a nie masz mniejszej formy do pieczenia? w sumie jeśli nie chcesz przecinać ciasta to z 6 jaj wystarczy.