- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
11 września 2014, 22:24
Drogie Vitalijki!
Czy macie jakies wyprobowane zamienniki oliwy z oliwek, ktora mozna uzyc do salatek? Jeszcze smazyc ok, ale z warzywami w salatkach nie znosze tego gorzkiego smaku..
11 września 2014, 23:36
Gorzka oliwa? Dobra oliwa nie jest gorzka.
(Ale ja pochodze z rodziny gdzie na kolacje zamiast bulki z maslem byla bagietka, ktora maczalo sie w oliwie wiec moze jestem jakas zboczona)
Jesli chcesz cos bez smaku- oliwa z pestek winogron. Najbardziej neutralna z tych, ktorych kosztowalam.
Ja natomiast uwielbiam olej sezamowy i ten z orzechow wloskich. Sa pyszne w smaku!!
Edytowany przez siczma 11 września 2014, 23:37
11 września 2014, 23:55
ja uzywam oliwy z awokado, jest dosc bezsmakowa i ladnie sie komponuje z praktycznie kazdym warzywem:D
Edytowany przez 2bac00b423b350a91f0de44a5b40f065 11 września 2014, 23:56
12 września 2014, 08:03
Dzieki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi :) Czyli bede musiala poprobowac.. Skusze sie chyba na ten olej z pestek winogron, ewentualnie bede uzywala oleju rzepakowego plus jakies tam dodatki. Pozdrawiam!
12 września 2014, 10:43
Olej z pestek winogron, pycha.
12 września 2014, 10:56
sezamowy, lub z orzechów włoskich. smaczne są.
13 września 2014, 09:45
Oliwa z supermarketów jest okropna. Dobra jest tylko taka prosto od rolnika, który ją tłoczy. Jest bardzo smaczna. Zaopatruję się w taką od znajomych z Sycylii.