- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 sierpnia 2014, 14:42
Pytanie jak w temacie. Chodzi mi o zakwas żytni, taki do robienia domowego chleba.
Przez dłuższy czas miałam własny, ale ostatnio mi "zdechł" - a jakoś nie mam ochoty na przemysłowe pieczywo......
Oczywiście wiem, że internecie dostanę, ale chcę stacjonarnie, najlepiej sprawdzone miejsca.
22 sierpnia 2014, 14:49
Widziałam w Leclerku :) ale składem to one nie powalają....
Którym - bo na pewno nie są w każdym ?
22 sierpnia 2014, 15:03
Zrób sama :) ja robię
Przecież napisałam, że robię sama, ale mi "zdechł" - a na następny trzeba czekać co najmniej tydzień .
22 sierpnia 2014, 15:33
Wiem, że nie o to pytałaś, ale tak sobie myślę, że dopóki nie wyhodujesz nowego zakwasu, może piecz chleb na drożdżach? :) Bo te sklepowe zakwasy naprawdę odstraszają składem....
22 sierpnia 2014, 15:38
Obawiam się, że tylko to mi pozostaje...... Jutro spróbuje zrobić ciabatę - to się robi na drożdżach.
Kurcze, liczyłam, że może jakaś mała piekarenka, gdzieś sprzedaje zakwas......
22 sierpnia 2014, 21:46
przecież samemu można zrobić bez żadnego większego problemu!
tu np. masz instrukcję
http://www.chleb.info.pl/zakwas-porady-praktyczne/jak-zrobic-zakwas
22 sierpnia 2014, 21:49
przecież samemu można zrobić bez żadnego większego problemu!tu np. masz instrukcjęhttp://www.chleb.info.pl/zakwas-porady-praktyczne/...no przediez dwa razy napisala, ze jej zdechl