- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
20 sierpnia 2014, 15:56
Hej robie sobie udko z kurczaka gotowane i mam pytanie przed gotowaniem udko ważyło 158g. A po ugotowaniu 98g. I teraz piszą ze 100g ma 125 kalorii. I teraz mam pytanie którą wagę mam brać pod wzgląd? Tak samo z ziemniakami :-D
20 sierpnia 2014, 16:13
Surowe bez skory ma 124 na 100g.Wiec twoje ma 195 kalorii,bez wzgledu na to ile wazy po ugotowaniu/upieczeniu. 124/100*158
20 sierpnia 2014, 16:23
Czyli zawsze muszę brać wagę przed obróbką tak?
Edytowany przez Maciej1998 20 sierpnia 2014, 16:36
20 sierpnia 2014, 16:40
Jedzenie waży się przed gotowaniem/smażeniem czy jakąkolwiek obróbką termiczną.
20 sierpnia 2014, 17:48
Tyle samo co przed. CHyba ze gotujesz w wódce.
Serio się pytam mam surowe ziemniaki 100g to po ugotowaniu ile będą ważyć ?