Temat: Kalorie

Hej. ;)) dziewczyny, mam takie małe pytanie - jestem na stabilizacji (akutalnie jem 1800-1900 kcal) i nie wiem, do ilu kalorii mam dojsc. Wiem, że mozna obliczyc w internecie, ale wychodzi, że moje zapotrzebowanie wynosi 1800 kcal, ale to chyba za malo. Mam 15 lat, 164 cm wzrosu i ważę 51kg. Myślę, że chyba dojdę do 2500, czy to za duzo trochę ? 
Djabeuu - napisałam grubsza, nie gruba. Czyli grubsza niż teraz... 

I też uważam, że całkiem ładnie jesz. Ważne, że nie przeprowadzasz głódówek i jesz regularnie. Stopniowo zwiększaj, zobaczysz że spektakularnie nie utyjesz (ale trochę powinnaś, zdajesz sobie z tego sprawę). I rozmawiaj z mamą o tym, że chcesz zmienić swoje życie, zrobić coś z swoim problemem (bo chcesz, prawda?), ona na pewno będzie Cię wspierać...

dziewczyny, a moze napiszmy olik, co dzisiaj jadlysmy, zeby pokazac, ze naprawde mozna jesc i nie tyc, co wy na to ? ;) ja zacznę.

śniadanie: owsianka (1,5 szklanki płatków owsianych, 100g rodzynek, activia)

drugie śniadanie: 2 kromki razowca z masłem i zółtym serem

obiad: 3 paluszki rybne, 2 ziemniaki, 3 lyzki burakow

podwieczorek: jabłko

k: kostka twarogu z miodem 

ja na tym co jem chudne..

QueenMartyna  

nawet jakbym zjadła tak jak ty to bym chudła tym bardziej z białkiem na kolacje...ja jem węgle i waga spada...poza tym ja jem tak ciągle jak pisze nie jadłam mniej nigdy więc to zaden postep

tzn niedawno jadłam więcej a i tak chudłam
to moze zjedz przed samym pojsciem spac orzechy i bialko, zeby ci odbudowalo miesnie ?
ja jem duża kolacje i pozniej nic nie wcisne w siebie
no, nie gadaj, ze nie zjesz kilka orzechów albo nie napijesz sie szklanki mleka 3,5%. Jak ci bedzie zalezalo na tym, zeby wyzdrowiec, to dasz rade, ale jesli bedziesz to olewala i nic z tym nie robila tak, jak teraz, to nie wyzdrowiejesz nigdy.
ale akurat to ja nie lubie mleka
jem 2 kanapki i jestem bardzo najedzona
olik - nie jesteś, wmawiasz tylko sobie, że jesteś. To wypij kawę, napój, sok, cokolwiek

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.