- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
30 czerwca 2014, 17:42
zapomnialam ,ze mam w lodowce ciasto francuskie,ale data przydatnosci byla wazna do wczoraj.Zatruje sie jesli zaraz je z czyms przyrzadze?szkoda mi wyrzucac...moge robic czy lepiej nie ryzykowac?
jak myslicie polaczenie tunczyka z feta albo mozzarella moze byc dobre?
Edytowany przez xcalineczkax 30 czerwca 2014, 18:07
30 czerwca 2014, 17:46
Nie, spokojnie możesz robić, daty ważności są umowne, zazwyczaj jeszcze po dacie (w zależności od produktu i sposobu jego przyrządzenia) można spożywać produkt, choć nie jest to zalecane zawsze, a raczej sporadycznie.
Ciasto francuskie będziesz piekła więc możesz robić :)
30 czerwca 2014, 17:47
Też bym bez problemów użyła :)
Edytowany przez Krewetkaaa 30 czerwca 2014, 17:48
30 czerwca 2014, 17:53
No worries, piecz bez problemu. Jeśli było dobrze przechowywane (w lodówce) to nic mu się nie stało.
30 czerwca 2014, 17:56
ja uzywalam tydzien przterminowanego, takze piecz bez oporow:D
30 czerwca 2014, 17:57
ja uzywalam tydzien przterminowanego, takze piecz bez oporow:D
a myslisz,ze polaczenie tunczyka z feta moze byc ok ?