- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 czerwca 2014, 14:56
Dziewczyny pomozcie, zaraz mam zabrac sie za robienie bigosu, kapusta i wszystkie skladniki dzisiaj kupione, ale zaczyna grzmiec i walic piorunami, czy moze mi skwasniec? Kiedys juz tak mialam, ale z fasolka nie wiem czy na bigos tez tak burza moze dzialac? Ryzykowac czy zrobic jutro?
10 czerwca 2014, 14:58
co to za zabobony? xd
10 czerwca 2014, 15:02
no risk no fun :3
10 czerwca 2014, 15:05
Ja myślę, że burza nie ma wpływu na to czy Ci bigos skwaśnieje czy nie. Istotny jest sposób przechowywania.
Fakt, że przed burza jest duszno, ale zanim zrobisz ten bigos, to już pewnie dawno będzie po wszystkim.
10 czerwca 2014, 15:07
o masakra, to pytanie jest na serio?
a jak masz okres, to rozumiem biszkopta nie pieczesz, bo opadnie?
10 czerwca 2014, 15:09
co to za zabobony? xd
10 czerwca 2014, 15:13
ja słyszałam że mleko kwasnieje po burzy ale o kapuscie nic nie wiem
i że podczas okresu nie kisic ogorków hehe
10 czerwca 2014, 15:24
No chcialabym zeby to byly zabobony ale niestety nie... mi samej szlag trafil gar fasolki po bretonsku, a siostrze gar bigosu i to kilka dni temu...oczywiscie zaraz po ostygnieciu byl w lodowce bez glupich domyslow, ze byl trzymany 3 dni na balkonie.
Zaryzykuje najwyzej mnie tez szlag trafi na koncu