- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
29 maja 2014, 12:51
Cześć :) mam mały problem i chciałabym się Was poradzić. Otóż pracuję po 8-9 h dziennie zwykle od 12 do 21-22. W ciągu tych godzin przysługuje mi jedna przerwa 18-20 min. Jak i co jeść żeby nie narobić sobie szkód? Do tej pory jadam praktycznie 2 posiłki w dni pracujące, śniadanie i obiad na wynos (w czasie przerwy), ale zauważyłam, że mój organizm się buntuje, bo wcześniej jadałam ok 4-5 posiłków dziennie a teraz kompletnie nie mam na to czasu. Doradzicie coś?
30 maja 2014, 09:49
ja czasami nie moge jesc w polowie czasu bo mam obowiazki ktore nalezy wykonac w I kolejnosci, albo okaze sie ze jest duzo klientow i trzeba ich obsluzyc. bywa ze z 6 h jestem bez jedzenia miedzy posilkami
30 maja 2014, 11:09
A jogurt pitny ? Nie możesz mieć przy sobie ? Jako jeden posiłek ? :)
Autorko, moja rada, jedz w domu dwa porządne śniadania, to co zdołasz w czasie przerwy i lekką kolację po powrocie. Masz 4 posiłki
Edytowany przez krolowamargot1 30 maja 2014, 11:13
30 maja 2014, 12:52
hmmm, ogolnie z kodeksem pracy chyba powinno byc 30 minut przerwy przy 8 h pracy. Przy pracy przy komputerze dodatkowo 10min na kazda godzine.
kiedys pracowalam przy tasmie i mie;ismy 3 przerwy:
2x 10 minut 1x 20 minut.
Szkoda, ze tak ciezko, moze mimo wszystko dasz rade cos wynegocjowac?
Edytowany przez patasola 30 maja 2014, 12:55